Osaamisen validointi ja yrityskehitys

Osaamisen validointi merkitsee, että yritysten työntekijöiden osaaminen mitataan alan vaatimuksia vastaan. Validointitulokseen perustuen yhdistetään yritysten koulutustarve olemassa olevaan tarjontaan.

Hankkeen tavoitteena on, että validointi testataan ja otetaan käyttöön osaamisen kartoittamisessa työvoiman rekrytoinnissa yrityksiin opiskelijoiden, työnhakijoiden ja työperäisten maahanmuuttajien keskuudesta.

Validointiprosessi merkitsee, että teollisuuden työntekijöiden osaaminen mitataan alan erityisvaatimuksiin validointityökalun avulla. Tavoite on validointityökalun avulla suunnitella osaamisen kohentavia koulutustoimenpiteitä niin että hanke yhdistää yritysten kouluttamistarpeen olemassa Pohjanmaan koulutuksenjärjestäjien ja muiden osaajaorganisaatioiden olemassa olevaan tarjontaan.

Pitkän tähtäimen tavoitteena on että validoinnin testikeskus sopeutetaan paikallisiin edellytyksiin ja tarpeeseen, ja perustetaan YA!:n Närpiön, Vaasan ja Pietarsaaren yksiköihin. Hankkeen loputtua toiminta jatkuu näissä testikeskuskissa hankkeen kokemuksista ja opeista lähtien. Toiminta näissä testikeskuksissa tapahtuu ruotsiksi, suomeksi, mahdollisuus palvelun tarjontaan englanniksi tutkitaan.

‹ Takaisin
cloud computing 626252 1280 v2

Tietoja hankkeesta