Maakuntastrategian valmistelu

Pohjanmaan liitto on käynnistänyt Pohjanmaan maakuntastrategian 2022–2025 valmistelun. Maakuntastrategia koostuu kahdesta osasta; maakuntasuunnitelmasta ja maakuntaohjelmasta.

Maakuntasuunnitelmassa tarkastelun aikajänne ulottuu vuoteen 2050, ja siinä osoitetaan maakunnan pitkän aikavälin tavoiteltu kehitys. Maakuntaohjelma kattaa vuodet 2022–2025, ja se sisältää mm. maakunnan mahdollisuuksiin, tarpeisiin, kulttuuriin ja muihin erityispiirteisiin perustuvat kehittämisen tavoitteet.

Maakuntastrategia valmistellaan avoimella ja vuorovaikutteisella prosessilla, johon eri viranomaisten ja muiden toimijoiden edustajat sekä kansalaiset voivat tuoda omat näkemyksensä.

Kuulutus 10.11.2020

Maakuntastrategian lähtökohdat

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 

Maakuntastrategian valmistelu aloitetaan osallistumis- ja arviointisuunnitelman laatimisella. Osallistumis- ja arviointisuunnitelmassa kuvataan maakuntastrategian valmisteluprosessi ja kerrotaan, kuinka valmisteluprosessiin voi vaikuttaa.

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Vaikuta valmisteluun

Voit vaikuttaa valmisteluun prosessin kaikissa vaiheessa.

Voit ottaa meihin yhteyttä, kysyä, kommentoida tai ehdottaa asioita. Käytä silloin yhteydenottolomakettamme.

Kansalaisfoorumi

Haluatko olla aktiivisesti mukana vaikuttamassa Pohjanmaan tulevaisuuteen? Tule mukaan kansalaisfoorumiin.

Kansalaisfoorumiin voivat kaikki halukkaat Pohjanmaan asukkaat ilmoittautua mukaan. Kansalaisfoorumin jäsenenä pääset vaikuttamaan maakuntastrategian ja maakuntakaavan valmisteluun mm. erilaisten verkkokyselyiden ja keskustelutilaisuuksien kautta.

Kansalaisfoorumin jäsenyys ei sido sinua millään tavalla. Voit osallistua valmisteluun silloin, kun sinulle sopii.

Ilmoittaudu mukaan kansalaisfoorumiin täällä tai ottamalla yhteyttä suoraan valmistelijaan.

#minunpohjanmaani

Joskus yksi kuva voi kertoa enemmän kuin mikään teksti. Käynnistimme kesällä 2015 kampanjan #minunpohjanmaani, jonka tarkoitus oli innostaa pohjalaisia kertomaan kuvillaan, mitä juuri he rakastavat maakunnassaan tai mitkä paikat ja asiat ovat täällä tärkeitä. Osallistu sinäkin kampanjaan julkaisemalla kuvasi Instagramissa ja merkitsemällä se tägillä #minunpohjanmaani. Usko tai älä, mutta sekin auttaa meitä hahmottamaan tulevaisuuden Pohjanmaata.

 

Tulevia tapahtumia

Ota yhteyttä

Nori Irina IMG 0132
Irina Nori
Aluekehitysasiantuntija