Maakuntastrategian valmistelu

Pohjanmaan liitto valmistelee parhaillaan Pohjanmaan maakuntastrategiaa 2022–2025. Maakuntastrategia koostuu kahdesta osasta; maakuntasuunnitelmasta ja maakuntaohjelmasta.

Maakuntasuunnitelmassa tarkastelun aikajänne ulottuu vuoteen 2050, ja siinä osoitetaan maakunnan pitkän aikavälin tavoiteltu kehitys. Maakuntaohjelma kattaa vuodet 2022–2025, ja se sisältää mm. maakunnan mahdollisuuksiin, tarpeisiin, kulttuuriin ja muihin erityispiirteisiin perustuvat kehittämisen tavoitteet.

Kuulutus 10.11.2020

Maakuntastrategian lähtökohdat

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Maakuntastrategian valmistelu alkoi aineiston keräämisellä keväällä 2021, jolloin järjestettiin useita tulevaisuus- ja strategiatyöpajoja sekä kyselyitä alueen toimijoille. Maakuntastrategia valmistellaan avoimella ja vuorovaikutteisella prosessilla, johon eri viranomaisten ja muiden toimijoiden edustajat sekä kansalaiset voivat tuoda omat näkemyksensä.

Vaikuta valmisteluun

Voit vaikuttaa valmisteluun prosessin kaikissa vaiheessa. Voit ottaa meihin yhteyttä, kysyä, kommentoida tai ehdottaa asioita. Käytä silloin yhteydenottolomakettamme.

Prosessin seuraavat askeleet ovat: 

Kommenttipyyntö 15.9–14.10.2021

Alueen toimijoilla ja asukkailla on mahdollisuus kommentoida strategian tavoiteluonnosta 15.9.–14.10.2021.

Pohjanmaan maakuntastrategian tavoiteluonnos:
Maakunnan kehittämisen tavoitteet 2050
Maakunnan kehittämisen painopisteet 2022–2025

Kommentoi luonnosta Otakantaa.fi-palvelussa

Lausuntopyyntö joulukuussa 2021

Maakuntastrategian ja ympäristöselostuksen luonnokset asetetaan nähtäville joulu–tammikuussa. Lisätietoja annetaan myöhemmin.

Kansalaisfoorumi

Haluatko olla aktiivisesti mukana vaikuttamassa Pohjanmaan tulevaisuuteen? Tule mukaan kansalaisfoorumiin.

Kansalaisfoorumiin voivat kaikki halukkaat Pohjanmaan asukkaat ilmoittautua mukaan. Kansalaisfoorumin jäsenenä pääset vaikuttamaan maakuntastrategian ja maakuntakaavan valmisteluun mm. erilaisten verkkokyselyiden ja keskustelutilaisuuksien kautta.

Kansalaisfoorumin jäsenyys ei sido sinua millään tavalla. Voit osallistua valmisteluun silloin, kun sinulle sopii.

Ilmoittaudu mukaan kansalaisfoorumiin täällä tai ottamalla yhteyttä suoraan valmistelijaan.

#minunpohjanmaani

Joskus yksi kuva voi kertoa enemmän kuin mikään teksti. Käynnistimme kesällä 2015 kampanjan #minunpohjanmaani, jonka tarkoitus oli innostaa pohjalaisia kertomaan kuvillaan, mitä juuri he rakastavat maakunnassaan tai mitkä paikat ja asiat ovat täällä tärkeitä. Osallistu sinäkin kampanjaan julkaisemalla kuvasi Instagramissa ja merkitsemällä se tägillä #minunpohjanmaani. Usko tai älä, mutta sekin auttaa meitä hahmottamaan tulevaisuuden Pohjanmaata.

 

Ota yhteyttä

Nori Irina IMG 0132
Irina Nori
Aluekehitysasiantuntija