Energia- ja ilmastoseminaari käynnistää EnergyWeekin

Energia- ja ilmastoseminaari käynnistää EnergyWeekin

12.2.2024

Maanantaina 11.3. EnergyWeek alkaa energia- ja ilmastoseminaarilla Vaasan kaupungintalolla. Energia-alan huipputapahtuma EnergyWeek järjestetään Vaasassa 11.-14.3.2024.

Tällä kertaa energia- ja ilmastoseminaarin teemana on Euroopan energiaresilienssi geopoliittisessa muutoksessa. Kykenevätkö Euroopan unioni ja Suomi kilpailemaan Yhdysvaltojen kanssa, joka tukee yrityksiä mittavasti julkisin varoin? Olisiko seuraavan komission tehtävänä ottaa nykyistä tiukemmin kilpailuasiat agendalle? Onko Suomen kohtalona jäädä halvan sähkön ja vedyn tuottajamaaksi? Puheenvuorot kuullaan mm. Keskuskauppakamarin toimitusjohtajalta Juho Romakkaniemeltä, europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natrilta ja Työ- ja elinkeinoministeriön kansliapäällikkö Timo Jaatiselta.

Kahvitauon jälkeen pidetään paneelikeskustelu, jonka keskiössä ovat EU:n ja Suomen rooli, kilpailukyky ja mahdollisuudet vihreässä siirtymässä ja mitä näiden mahdollisuuksien toteutuminen edellyttää. Panelisteina elinkeinoelämää edustavat Vaasan kaupunginjohtaja Tomas Häyry, CO-Engineeringin toimitusjohtaja Sami Kivioja, Vaasan yliopiston rehtori Minna Martikainen ja Suomen ABB:n toimitusjohtaja Pekka Tiitinen, ja poliitikkoina paneelin osallistuvat Kim Berg, Atte Harjanne ja Sirpa Pietikäinen. Paneelin juontaa Talouselämän päätoimittaja Jussi Kärki.

Loppupuheenvuoron pitää maakuntajohtaja Mats Brandt Pohjanmaan liitosta.

Seminaarin pääkieli on suomi. 

Aika: maanantaina 11.3. klo 12–16
Paikka: Vaasan kaupungintalo, Senaatinkatu 1 
Hinta: tapahtuma on osallistujille maksuton

Siirry "Ajankohtaista liitosta"-sivulle