EU:n tuella on luotu uutta teknologiaa ja ilmastoystävällisiä innovaatioita Länsi-Suomeen

EU:n tuella on luotu uutta teknologiaa ja ilmastoystävällisiä innovaatioita Länsi-Suomeen

7.5.2021

Maakuntien liitot ovat tukeneet kuluvalla EU:n ohjelmakaudella hankkeita, jotka vahvistavat kestävää kehitystä ja innovaatiotoimintaa alueilla.

Länsi-Suomessa Etelä-Pohjanmaan, Keski-Suomen, Pirkanmaan, Pohjanmaan ja Satakunnan maakuntaliitot ovat rahoittaneet muun muassa hankkeita, joissa edistetään ihmiskeskeistä tekoälyä, pelillistämisen mahdollisuuksia taloudenpidossa, teollisuushallien energiatehokkuutta, arvokkaiden metallien kierrätystä ja metallin 3D-tulostamista.

Lännen hankkeiden tuloksia esitellään osoitteessa Villimpi Länsi – Menestystarinoita Länsi-Suomesta.

Lisää tarinoita lännen maakunnista julkaistaan joka viikko. Alueen maakuntia yhdistää rohkea halu kulkea kohti uutta ja kartoittaa vielä tuntemattomia mahdollisuuksia, jotka lisäävät alueen elinvoimaa.

Maakuntien liitot myöntävät Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) tukea korkeakouluille, tutkimuslaitoksille ja julkisyhteisöille, joiden tutkimus- ja innovaatiotoiminta hyödyttää myös elinkeinoelämää. Innovaatiot syntyvät yhteistyössä yritysten kanssa.

Energiatehokkaiden ratkaisujen ja alueiden elinvoimaisuutta tukevan innovaatiotoiminnan kehittäminen on saanut EAKR-rahoitusta vuosina 2014–2020. Hankkeiden toteutuskausi jatkuu vuoteen 2023 saakka.

Villimpi Länsi -sivustolla on nyt luettavissa uusia hankejuttuja Eurooppa-päivän kunniaksi. Perinteistä Eurooppa-päivää juhlitaan tänä vuonna verkossa 7.–9.5.

Siirry "Ajankohtaista liitosta"-sivulle