Kaj Suomelan maakuntaneuvoksen arvonimeä juhlittiin Wasa Teaterissa

Kaj Suomelan maakuntaneuvoksen arvonimeä juhlittiin Wasa Teaterissa

23.1.2023

Kuva: Katja Nyman
Kuvassa: Timo Saari, Rosmeriany Nahan-Suomela, Kaj Suomela, Mats Brandt ja Joakim Strand.

Tasavallan presidentti myönsi Kaj Suomelalle maakuntaneuvoksen arvonimen 9. joulukuuta viime vuonna. Kaj Suomelalla on pitkä ja mittava ura valtion hallinnossa ja maakuntahallinnossa. Maa- ja metsätalousasiat ovat aina olleet Kajlle tärkeitä ja monet hänen johtotehtävistään ovatkin liittyneet juuri maa- ja metsätalouden kehitykseen. Vuodesta 1997 Kaj Suomela on toiminut Pohjanmaan TE-keskuksen johtajana ja vuodesta 2010 Pohjanmaan ELY-keskuksen ylijohtajana.

Puheissa oli paljon ylistäviä sanoja, kun Pohjanmaan liiton edellisen maakuntajohtajan Kaj Suomelan maakuntaneuvoksen arvonimeä juhlittiin maanantaina Vaasassa. 

– Aikaisemmat työkaverit ovat kuvailleet Suomelaa inhimilliseksi, oikeudenmukaisesti ja suuntaa näyttäväksi johtajaksi, kertoo ELY-keskuksen ylijohtaja Timo Saari

Puolestaan Joakim Strand sanoo hymyillen, että Suomelalle yhteistyö on tärkeää ja jatkaa: 

– Tästä kertoo myös se, että ensimmäiset vieraat tähän tilaisuuteen tulivat naapurimaakunnasta eli Etelä-Pohjanmaan liitosta.

Kaj Suomela itse on hyvin kiitollinen ja ylpeä arvonimestään. Hänen mukaansa Pohjanmaalla on aina jotain mistä on taisteltava. Se voi olla kaikkea Kasitien statuksesta ruotsin kielen asemaan.

– Mitään ei koskaan saa ilmaiseksi, joten jatkakaa taisteluanne te, jotka työskentelette Pohjanmaan kehityksen eteen.

Siirry "Ajankohtaista liitosta"-sivulle