Kuka heistä on Vuoden pohjalainen 2021?

Kuka heistä on Vuoden pohjalainen 2021?

12.7.2021

Vuoden pohjalainen 2021 -äänestys on alkanut! Tänä vuonna ehdotuksia tuli yli 130, joista valittiin kuusi finalistia.

Vuoden pohjalainen on henkilö, joka on toiminnallaan edistänyt pohjalaista yhteenkuuluvuutta, Pohjanmaan talouskehitystä tai pohjalaista kulttuuria.

Voit äänestää suosikkiasi lähettämällä tekstiviestin numeroon 13510. Kirjoita rösta ja ehdokkaan numero (1–6), esimerkiksi rösta 1. Tekstiviestin hinta on 0,95 € ja tekstiviestiäänestyksen järjestämisestä vastaa HSS Media. Voit myös äänestää postitse lähettämällä valitsemasi ehdokkaan nimen ja numeron postikortilla Pohjanmaan liitolle (Hietasaarenkatu 6 B, PL 174, 65101 Vaasa). Viimeinen äänestyspäivä on 30. heinäkuuta.

Kuva: HSS Media

1. Lee Esselström, Strömsön juontaja ja käsityöasiantuntija. Esselströmin suunnittelemasta Strömsö-villapaidasta tuli nopeasti valtava menestys – ohjetta on ladattu yli puoli miljoonaa kertaa.

2. Catarina Mikkonen, Elpida-yhdistyksen puheenjohtaja. Auttaa ihmiskaupan uhreja.

3. Alexander Ståhlberg, maastohiihtäjä. Kolminkertainen nuorten MM-mitalisti Vuokatissa 2021.

4. Hans Kreutzer, Let´s grow together, Jakobstad! -kaupunkiviljelyhankkeen vetäjä. Hankkeen tavoitteena on sekä viljellä Pietarsaaren keskustassa että luoda ihmisille mahdollisuuksia tutustua toisiinsa.

5. Heikki Kaukoranta, Vaasan kaupungin johtava ylilääkäri. Tiedottaa pohjalaisille koronatilanteesta. Myös muita Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmän jäseniä ehdotettiin – tässä äänestyksessä Heikki Kaukoranta edustaa koko ryhmää.

6. Ann-Luise Bertell, näyttelijä, kirjailija ja ohjaaja sekä Wasa Teaterin johtaja. Nousi Finlandia- ja Runeberg-ehdokkaaksi sukuromaanillaan Oma maa, joka sijoittuu suurelta osin Pohjanmaalle.

Pohjanmaan liitto järjestää kilpailun yhteistyössä HSS Median kanssa (VasabladetÖsterbottens TidningSyd-Österbotten). Vuoden pohjalainen 2021 julkistetaan elokuussa.

 

Siirry "Ajankohtaista liitosta"-sivulle