Pärlhalsband. Helmikaulakoru.

Kulttuuri paikallisyhteisön ja sosiaalisen yhteenkuuluvuuden vahvistamisen välineenä – ilmoittaudu Pietarsaaressa järjestettävään Culture for Resilience -foorumiin jo nyt!

7.2.2024

Oletko kunnan työntekijä, päättäjä, yhdistysaktiivi tai luovan alan toimija? Kiinnostaako sinua, miten kulttuuria voi käyttää välineenä paikallisen yhteisön ja sosiaalisen yhteenkuuluvuuden vahvistamiseksi Itämeren alueella?

Ilmoittaudu siinä tapauksessa Culture for Resilience -foorumiin, joka järjestetään Pietarsaaressa 7. –8.5.2024. Ennakkoilmoittautuminen on avoinna 15. huhtikuuta asti. Tarkempi ohjelma julkistetaan myöhemmin.

Tapahtuma tarjoaa ainutlaatuisen alustan tutkia kulttuurin ja sosiaalisen selviytymiskyvyn välistä yhteyttä sekä sitä, miten kulttuuri voi voimaannuttaa paikallisyhteisöjä ja rakentaa muutoskestävyyttä. Foorumi tarjoaa myös mahdollisuuden kansainväliseen verkostoitumiseen.

Foorumi on osa Itämeren alueen Baltic Sea Region Cultural Pearls -hanketta, joka lanseerasi vastikään Itämeren alueen kulttuurihelmi -tittelin. Titteli jaetaan vuosittain neljälle kunnalle, joiden toimintasuunnitelmat sosiaalisen resilienssin kehittämiseksi ovat vakuuttavimmat. Pohjanmaan liitto toimii hankkeen alueellisena koordinaattorina.

Pietarsaari on yksi Itämeren alueen neljästä vuoden 2024 kulttuurihelmestä. Vuoden aikana kaupunki panostaa yhteistyössä paikallisten yhdistysten ja muiden toimijoiden kanssa kaikille avoimen kohtaamispaikan luomiseen entisessä palokunnan talossa. Tavoitteena on yhdistää ryhmiä yli kielirajojen, luoda yhteisöllisyyttä ja sitouttaa enemmän ihmisiä kulttuuritoimintaan.

Tilaisuus on maksuton ja sisältää tarjoilun.

Siirry "Ajankohtaista liitosta"-sivulle