Österbottens hus. Pohjanmaan talo.

Maakuntahallitus: Maria Backman valittiin kehittämis- ja elinkeinopäälliköksi

29.1.2024

Maakuntahallitus valitsi kokouksessaan maanantaina 29.1. kauppatieteiden maisteri Maria Backmanin Pohjanmaan liiton kehittämis- ja elinkeinopäälliköksi.

Perusteluissa todetaan, että Backmanilla on kokemusta ohjelma- ja hankehallinnosta, minkä lisäksi hänellä on entuudestaan tehtävän kannalta tärkeitä yhteyksiä kansallisiin viranomaisiin.

Backman toimii tällä hetkellä Vaasan kaupungin strategia- ja hankesuunnittelijana sekä yhteyshenkilönä valtioon kaupungin innovaatiotoimintaa koskevan ekosysteemisopimuksen osalta. Vaasassa hän on johtanut hankehakuja, hankkeiden arviointia ja raportointia. Backmanilla on vakiintunut verkosto keskeisiä yhteistyökumppaneita, kuten työ- ja elinkeinoministeriö ja ympäristöministeriö. Hänellä on myös toimiva verkosto Uumajaan ja Västerbotteniin.

Tärkeä rooli maakunnan kehittämisessä

Kehittämis- ja elinkeinopäällikkö johtaa tiimiä, joka valmistelee ja panee toimeen ohjelmia, joilla rahoitetaan hankkeita maakunnan kehittämiseksi.

Työhön kuuluu muun muassa hankehakemusten valmistelusta ja hankehallinnoinnin eri vaiheista vastaaminen. Kehittämis- ja elinkeinopäällikkö edistää aktiivisesti maakuntaohjelman ja älykkään erikoistumisen strategian mukaisten hankkeiden rakentumista, ja hän toimii myös elinkeinoelämän sidosryhmien yhteyshenkilönä.

Fredrik Sandelin valittiin varalle. Sandelin toimii tällä hetkellä aluekehittäjänä Pietarsaaren seudun kehittämisyhtiö Concordiassa. Perusteluissa todetaan, että Sandelinilla on tehtävään soveltuva laaja kokemus. Hänellä on kokemusta sekä hanketoiminnasta että työskentelystä kehittämisyhtiössä.

Tehtävää haki 14 henkilöä.

Siirry "Ajankohtaista liitosta"-sivulle