Ministeri Henriksson ja ”Eurooppa olemme me” -kiertue saapuvat Pohjanmaalle

Ministeri Henriksson ja ”Eurooppa olemme me” -kiertue saapuvat Pohjanmaalle

14.10.2021

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson kutsuu kaikki vaasalaiset ja pohjalaiset kertomaan ajatuksiaan siitä, miten demokratia ja osallistuminen tukevat parhaiten onnellisuutta ja hyvää elämää. Vaasassa 25. lokakuuta järjestettävä tilaisuus kuuluu suomalaisministerien Eurooppa olemme me -kiertueen tapahtumasarjaan.

Mitä on hyvä elämä nyt ja tulevaisuudessa? Mitä demokratia ja osallistuminen merkitsevät sinulle? Minkälaiset osallistumismahdollisuudet tukevat parhaiten hyvää elämää? Tule ja kerro oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonille näkemyksesi demokratian tulevaisuuden kehittämistarpeista Vaasassa, Pohjanmaalla ja Euroopassa.

Vaasan Hankenilla, Kirjastokatu 16, järjestettävä keskustelutilaisuus kuuluu valtioneuvoston Eurooppa olemme me -kiertueeseen. Ministerit kiertävät tänä syksynä ja tulevana talvena ympäri Suomea kuuntelemassa suomalaisten ajatuksia ja toiveita Euroopan tulevaisuudesta. Tapahtumasarja on osa Euroopan tulevaisuuskonferenssia. Kansalaisten näkemyksiä haetaan myös tulevaisuuskonferenssin kaikille avoimen verkkofoorumin kautta. Kansalaisten viestit välitetään osaksi EU-tason pohdintaa siitä, millaista Eurooppaa haluamme rakentaa.

Tilaisuuden aluksi oikeusministeri Henriksson, Euroopan parlamentin jäsen Miapetra Kumpula-Natri, lehtori Anders Fransén ja tutkija Thomas Karv Åbo Akademista, aluepalvelupäällikkö Suvi Aho Vaasan kaupungilta sekä Katja Lösönen Kalevalaisten Naisten Liitosta alustavat ja keskustelevat demokratian ja hyvän elämän suhteesta. Tämän jälkeen ministeri vastaa vaasalaisten lukiolaisten kysymyksiin. Lopuksi käydään yleisökeskustelua. Tilaisuuden juontaa Anna Bertills.

Tilaisuus on avoin kaikille, mutta edellyttää ennakkoilmoittautumisen. Ilmoittaudu mukaan 20.10.2021 mennessä tästä linkistä. Tilaisuuden kielinä on suomi ja ruotsi.

Tilaisuuden järjestävät oikeusministeriö, Vaasan kaupunki ja Pohjanmaan liitto.

Ohjelma

Kuva: Laura Kotila/Valtioneuvoston kanslia

Siirry "Ajankohtaista liitosta"-sivulle