Nyt pitää saada nuoret kiinnostumaan metsästä - seminaari nosti esille metsän potentiaalin

Nyt pitää saada nuoret kiinnostumaan metsästä - seminaari nosti esille metsän potentiaalin

9.8.2023

Miten voimme käyttää metsää tulevaisuudessa, ja mitä voimme tehdä puusta? Muun muassa nämä asiat olivat pöydällä Wasa Future Festivaalin toisena päivänä Pohjanmaan metsäteollisuuden uudet radikaalit tuotteet -tilaisuudessa.

Simon Fagerudd, UPM:n tehdaspäällikkö Pietarsaaresta, korosti että raakamateriaali on sama kuin ennenkin, mutta se, mitä siitä teemme on uutta. UPM haluaa korvata fossiiliset raaka-aineet uusiutuvilla kuiduilla. Puusta saatavalla ligniinillä voidaan tehdä liimaa sekä korvata öljypohjaisia raaka-aineita.

– Autojen kumilistat ja hiljaisemmat junakiskot ovat esimerkkejä tuotteista, jossa ligniiniä voidaan käyttää. Tuotteista tulee myös kevyemmät mikä on suuri etu, Fagerudd tiivistää.

Yleisöstä kysyttiin miten voimme saada nuoret kiinnostumaan metästeollisuudesta. Tämän päivän 16-vuotiaat ovat metsän tulevaisuus, sanoi myös Sture Udd, Wasa Innovation Centerin perustaja.

– Tärkeää olisi nyt saada nuoret kiinnostumaan alasta ja siksi UPM käykin lukioissa kertomassa alan tulevaisuuden mahdollisuuksista.

Kuva: Katja Nyman

Kaupunginjohtaja Markku Lumio kertoi miten Kaskinen valmistautuu mahdolliseen suurinvestointiin.

Paikalla oli myös Kaskisten kaupunginjohtaja Markku Lumio, joka kertoi, miten mahdollinen suurinvestointi, eli Metsä Groupin kartonkitehdas, vaikuttaa kaupunkiin:

– Valmistaudumme kokonaan uuteen aikakauteen, jossa vienti ja osaaminen ovat keskiössä.

Hän korosti yhteistyön tarvetta naapurikuntien kanssa nyt kun satoja uusia työpaikkoja on suunnitteilla.

Tomi Salo, Metsä Groupin senior vice president, sanoi, että Metsä Group haluaa mitattavaa tietoa siitä, mitä tehdään ja miten se vaikuttaa suomalaiseen metsään. Kartonkitehdas Kaskisissa on hyvä esimerkki tästä, hän sanoi ja korosti, että jos se toteutuu, tulee siitä yksi suurimmista kartonkitehtaista Euroopassa.

Ylin kuva:

Kuva: Katja Nyman

Tehtaanpäällikkö Simon Fagerudd, UPM Pietarsaari.

Siirry "Ajankohtaista liitosta"-sivulle