Pohjanmaalle uusi tasa-arvoryhmä

Pohjanmaalle uusi tasa-arvoryhmä

17.1.2022

Maakuntahallitus päätti tänään asettaa Pohjanmaan tasa-arvoryhmän kaudeksi 2022–2023. Ryhmä on viime vuosina aktiivisesti nostanut esiin sukupuolten väliseen tasa-arvoon liittyviä ajankohtaisia teemoja esimerkiksi järjestämällä tapahtumia ja jakamalla Vuoden tasa-arvoyritys-palkintoa.

Ann-Sofi Backgren on toiminut ryhmän puheenjohtajana yli 10 vuotta.

– Tasa-arvoryhmä on rakentanut tärkeitä verkostoja ja tukenut kuntia niiden tasa-arvotyössä. Olemme korostaneet, että työmarkkinoiden tulee olla vähemmän eriytyneitä sukupuolen mukaan, ja Vuoden tasa-arvoyrityksen nimittäminen on tuonut positiivista huomiota työelämän tasa-arvolle. Ryhmän työ on herättänyt positiivista huomiota paitsi muissa Suomen maakunnissa myös Pohjoismaissa ja Euroopassa, jopa maailmanlaajuisessa foorumissa, sanoo Backgren.

Ryhmän uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Anna Bertills.

Pohjanmaan kunnat, korkeakoulut ja ammattioppilaitokset sekä järjestöt ja elinkeinoelämään lähellä olevia organisaatiot saavat ehdottaa jäseniä Pohjanmaan tasa-arvoryhmään. Maakuntahallitus nimeää tasa-arvoryhmän ehdotusten pohjalta.

Kuva: Vuoden Tasa-arvoyritys 2021 Oy Gambit Labs Ab, palkintoseremonia. Triinu Varblane, Kaj Suomela, Tim Wallin, Hanna Salo. (Kuvaaja: Jonny Huggare Smeds/Future Cleantech Solutions-hanke)

Siirry "Ajankohtaista liitosta"-sivulle