Kuvassa Bio Duxin Sirkka Högnäs sekä Ristinummen musiikkikoulu ry:n Oili Airaksinen-Rajala ja Susanna Lillqvist. På bilden Sirkka Högnäs från Bio Dux och Ristinummen musiikkikoulu ry:s Oili Airaksinen-Rajala och Susanna Lillqvist.

Sirkka Högnäs ja Ristinummen musiikkikoulu ry palkittiin

1.11.2023

Kuvassa Bio Duxin Sirkka Högnäs sekä Ristinummen musiikkikoulu ry:n Oili Airaksinen-Rajala ja Susanna Lillqvist.

Pohjanmaan liitto palkitsi Sirkka Högnäsin elokuvateatteritoiminnan ylläpitämisestä vapaaehtoistyönä Kristiinankaupungissa ja Ristinummen musiikkikoulu ry:n matalan kynnyksen musiikkiharrastusmahdollisuuksien tarjoamisesta Vaasassa.

Yksi Suomen vanhimmista perustamisestaan saakka yhtäjaksoisesti toimineista elokuvateattereista on Kristiinankaupungin Bio Dux, jota Sirkka Högnäs pitää pystyssä oman työnsä ohella. Hän on tunnettu monipuolisista ja korkeatasoisista ohjelmistovalinnoistaan, jotka puhuttelevat kaikenikäistä yleisöä. Bio Dux on toiminut myös elokuvafestivaali EXIsT:n näyttämönä useana vuotena.

Ristinummen musiikkikoulu ry:n vapaaehtoiset ovat jo 40 vuoden ajan järjestäneet Variskan koululla matalan kynnyksen musiikin harrastusmahdollisuuksia sekä lapsille että aikuisille. Yhdistys on järjestänyt toimintaa myös Länsimetsän koululla Gerbyssä vuodesta 2021. Vetäjät ovat musiikin ammattilaisia, osa Ristinummen musiikkikoulussa musiikkia harrastaneita itsekin.

Pohjanmaan liiton kulttuurilautakunta on jakanut kulttuuripalkintoja vuodesta 1998. Högnäsin ja Ristinummen musiikkikoulu ry:n saamat palkinnot ovat suuruudeltaan 4 000 euroa.

Lisätietoja:
Kulttuuripäällikkö Tarja Hautamäki, puh. 044 723 5007, s-posti: tarja.hautamaki@obotnia.fi

Siirry "Ajankohtaista liitosta"-sivulle