Kaskö hamn, Kaskisten satama.

"Suupohjan radan kehittämistä on jatkettava, jotta mahdollistetaan suurinvestointeja"

29.5.2023

Kuva: Kaskisten satama

Pohjanmaan liitto vaatii Suupohjan radan, eli rautatien Kaskisten ja Seinäjoen väliltä, kehittämisen jatkamista, jotta mahdollistetaan suurinvestoinnit alueella. Maakuntavaltuusto hyväksyi yksimielisesti julkilausuman kokouksessaan Närpiössä maanantaina. Julkilausuma on vastaus Väyläviraston lausunnolle siitä, että Suupohjan rata on niin huonossa kunnossa, ettei sitä kannata korjata.

– Suupohjan radan toimivuus on tärkeää monesta eri näkökulmasta, muun muassa huoltovarmuuden osalta. Suupohjassa on tärkeää varmistaa Kaskisten sataman ja Suupohjan radan kehitys, jotta yksityiset suurinvestoinnit voivat edetä, maakuntavaltuuston puheenjohtaja Matias Mäkynen sanoo.

Maakuntavaltuuston kokouksessa 29.5. hyväksyttiin myös Pohjanmaan liiton vuoden 2022 tilinpäätös. Kuntayhtymän hallintoa ja taloutta hoitaneille toimielinten jäsenille sekä maakuntajohtajalle myönnettiin vastuuvapaus tilikaudelta 1.1.–31.12.2022. Vuodeksi 2022 oli budjetoitu alijäämä: –630 700 euroa. Tilikauden 2022 tulos on alijäämäinen 138 845,97 euroa, eli tulos on odotettua parempi. Vuoden 2022 alijäämä johtuu muun muassa henkilöstökuluissa syntyneistä säästöistä (pari osittaista hoitovapaata, ulkopuolista hankerahoitusta). Jonkin verran säästöä syntyi myös luottamustoimielinten toiminnassa. Uudet kokouskäytännöt, eli etä- tai hybridikokouksina pidetyt kokoukset, tuovat jonkin verran säästöä.

Siirry "Ajankohtaista liitosta"-sivulle