Järjestöneuvottelukunta edistää yhteistyötä ja valitsee järjestöystävällisen kunnan

Järjestöneuvottelukunta edistää yhteistyötä ja valitsee järjestöystävällisen kunnan

16.11.2022

Pohjanmaan järjestöneuvottelukunta on saanut toimintasuunnitelmansa valmiiksi. Toiminnassa painottuvat muun muassa yhteistyön ja osallisuuden lisääminen kuntien, maakunnan liiton ja Pohjanmaan hyvinvointialueen kanssa.

Erityisesti järjestöneuvottelukunta haluaa edistää järjestöjen välistä laajempaa yhteistyötä yli toimialarajojen. Tavoitteena on kehittää yhteistyötä eri järjestöjen välillä ja löytää erilaisia tapoja toimia eri järjestöjen kesken. Järjestöjen äänen kuulumisen ja näkyvyyden vahvistaminen maakunnassa ovat myös fokuksessa tällä toimikaudella.

- Järjestöneuvottelukunnan toiminta on syksyllä päässyt hyvään vauhtiin. Olemme perustaneet eri työryhmiä, joissa tavoitteita viedään konkreettisesti eteenpäin, kertoo puheenjohtaja Henna Minkkinen.

Järjestöneuvottelukunta valitsee vuonna 2023 Vuoden järjestöystävällisen kunnan ensimmäistä kertaa Pohjanmaalla. Palkinnon tarkoituksena on nostaa esiin toimivaa yhteistyötä kunnan ja järjestöjen välillä. Vuoden järjestöystävällinen kunta -palkinto jaetaan ensi vuoden loppupuolella.

Pohjanmaan järjestöneuvottelukunta on aloittanut toimintansa vuonna 2019 Pohjanmaan maakuntahallituksen nimeämänä. Maakuntahallitus nimesi neuvottelukunnan myös uudeksi toimikaudeksi 2022–2023. Neuvottelukunnan toimintaa koordinoi Pohjanmaan liitto.

Lisätietoja:

Pohjanmaan liitto: aluekehitysasiantuntija Lotta Pitkänen, lotta.pitkanen@obotnia.fi, puh. 044 058 9010

Pohjanmaan järjestöneuvottelukunnan puheenjohtaja Henna Minkkinen, henna.minkkinen@muistiminne.fi, puh. 044 345 0591  

Siirry "Ajankohtaista liitosta"-sivulle