Kuka heistä on Vuoden pohjalainen 2022?

Kuka heistä on Vuoden pohjalainen 2022?

10.7.2022

Vuoden pohjalainen 2022 -äänestys on alkanut! Tänä vuonna ehdotuksia tuli yli 70, joista valittiin kuusi finalistia. Vuoden pohjalainen on henkilö, joka on toiminnallaan edistänyt pohjalaista yhteenkuuluvuutta, Pohjanmaan talouskehitystä tai pohjalaista kulttuuria.

Nilla Kjellsdotter, Katarin Heikius, Joni Mäki, Rasmus Isomaa, Raymond Wesander, Nina Brännkärr-Friberg

Kuva: HSS media

Tämän vuoden ehdokkaat ovat:

1. Nilla Kjellsdotter, Oravainen. Kirjailija, jonka dekkareissa Pohjanmaa tulee lukijoille tutuksi.

2. Katarina Heikius, Oravainen. Organisoi avustustyötä ukrainalaisten hyväksi ”Vörånejden – Tillsammans för Ukraina” -Facebook-ryhmän ja Finland Ukraina Ostrobotniia Kalyna -yhdistyksen kautta.

3. Joni Mäki, Vaasa. Maastohiihtäjä, joka voitti hopeamitalin Pekingin olympialaisissa 2022.

4. Rasmus Isomaa, Pietarsaari. Fredrika-klinikan toiminnanjohtaja. Kehittää hoitoa syömishäiriöistä kärsiville Pohjanmaalla.

5. Raymond Wesander, Närpiö. Matkailuedustaja, joka markkinoi Pohjanmaata sekä Suomessa että ulkomailla.

6. Nina Brännkärr-Friberg, Pietarsaari. Project Liv -yhdistyksen perustaja. Yhdistys auttaa pitkäaikaissairaita lapsia, ja toiminta on kasvanut Pohjanmaalta myös muihin osiin maata.

Voit äänestää suosikkiasi lähettämällä tekstiviestin numeroon 13510. Kirjoita rösta ja ehdokkaan numero (1–6), esimerkiksi rösta 1. Tekstiviestin hinta on 0,95 € ja tekstiviestiäänestyksen järjestämisestä vastaa HSS Media. Voit myös äänestää postitse lähettämällä valitsemasi ehdokkaan nimen ja numeron postikortilla Pohjanmaan liittoon (Hietasaarenkatu 6 B, PL 174, 65101 Vaasa). Viimeinen äänestyspäivä on 31.7.

Pohjanmaan liitto järjestää kilpailun yhteistyössä HSS Median kanssa (Vasabladet, Österbottens Tidning, Syd-Österbotten). Vuoden pohjalainen 2022 julkistetaan elokuussa.

Siirry "Ajankohtaista liitosta"-sivulle