Matkailuopas Helena Kari ja luontokuvaaja Ari Valkola palkittiin

Matkailuopas Helena Kari ja luontokuvaaja Ari Valkola palkittiin

4.11.2021

Pohjanmaan liiton kulttuuripalkinnon saajat matkailuopas Helena Kari sekä kotitarvekalastaja ja luontokuvaaja Ari Valkola ovat vahvasti juurtuneet Merenkurkun rannikkoseutuun ja saaristoon.

Helena Kari on pitkän työuransa aikana tuonut Kristiinankaupungin kulttuurielämää erityisen elävästi esille – valttikortteinaan huumori ja ilo. Jokainen opastettava on saanut sydämellisen vastaanoton ja persoonallisen kokemuksen rannikkokaupungin kulttuurielämästä.

Ari Valkola on kirjoittaen ja kuvaten pohdiskellut Merenkurkun ainutlaatuista luonnonperintöä jo vuosikymmenien ajan. Sinä aikana hän on ehtinyt selvästi nähdä myös ilmastonmuutoksen vaikutukset luontoon. Hänen tuotantoonsa kuuluu niin valokuvia, tv-dokumentteja kuin luonto- ja kotiseutuaiheisia kirjoja. Hänen valokuvansa ovat lisäksi olleet mukana useissa näyttelyissä.

Pohjanmaan liiton kulttuurilautakunta on jakanut kulttuuripalkintoja Pohjanmaan suomenkielisen kulttuurin hyväksi tehdystä työstä vuodesta 1998. Karin ja Valkolan saamat palkinnot ovat suuruudeltaan 3 000 euroa.

Kuvassa kulttuurilautakunnan puheenjohtaja Oili Airaksinen-Rajala, Helena Kari, Ari Valkola ja kulttuuripäällikkö Tarja Hautamäki.

Siirry "Ajankohtaista liitosta"-sivulle