Pohjanmaan liiton ilmastotyö-sivu julkaistu

Pohjanmaan liiton ilmastotyö-sivu julkaistu

9.11.2022

Pohjanmaan liiton verkkosivuille on julkaistu ilmastotyö-sivu. Pohjanmaan liiton verkkosivuille on julkaistu Ilmastotyö-sivu. Sivulle on koottu tietoa Pohjanmaan liiton ilmastotyöstä, tilastotietoa sekä kuntien ilmastotyötä helpottavia tietolähteitä.

– Sivu on ajankohtainen, sillä ilmastotyön merkitys on viime vuosina kasvanut. Tähän ovat vaikuttaneet sekä hallitusohjelma, kansainväliset ja kansalliset ilmastotavoitteet että tänä vuonna voimaan tullut uusi ilmastolaki, kertoo Vaikuttavat ilmastotoimet Pohjanmaan kunnissa -hankkeessa työskentelevä Julia Haapasaari.

Pohjanmaan liitolla on muiden maakuntien liittojen tapaan aktiivinen ilmastorooli. Suurin osa liiton lakisääteisistä toiminnoista kytkeytyy jo jollain tapaa ilmastotyöhön.

– Sivu selkeyttää paitsi Pohjanmaan liiton roolia tässä kokonaisuudessa, mutta tarjoaa osaltaan myös mahdollisuuden tutustua vaivattomasti koko maakuntaa koskeviin lähtökohtiin ja tavoitteisiin ilmastonmuutoksen vastaisessa työssä, toteaa Julia.

Sivu tarjoaa lisäksi tuen kuntien ilmastotyöhön, sillä sivustolle on koottu aiheeseen liittyviä hyödyllisiä verkkosivuja, työkaluja ja oppaita tutustuttavaksi. 

Sivustoa päivitetään tarpeen mukaan.

Tutustu ilmastotyö-sivuun tästä.

Siirry "Ajankohtaista liitosta"-sivulle