Suomi 100

Jaa omat kokemuksesi Suomen juhlavuodesta


Juhlavuoden merkittävyydestä ja vaikuttavuudesta on valtioneuvoston kanslian toimeksiannosta tekeillä seurantatutkimus, jonka tulokset julkistetaan vuonna 2021.

Tutkimuksessa selvitetään nyt, miten juhlavuosi vaikutti suomalaiseen yhteiskuntaan ja suomalaisuuteen. Pysyvämpien vaikutusten tunnistamiseksi kansalaisilta kartoitetaan kokemuksia ja muistoja juhlavuodesta ja sen merkityksestä sähköisellä kyselyllä.

Vastaa kyselyyn 9.10.2020 mennessä http://owalgroup.com/kansalaiskysely-suomi100/

 

Kiitos, että olit mukana! 

Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden 2017 laajuus ja merkittävyys ovat osoittautuneet aiempia arvioita suuremmiksi. Itsenäisyyden juhlavuodesta muodostui kaikkien aikojen laajin teemavuosi, historiallinen ilmiö, jonka vaikutukset ulottuivat koko yhteiskuntaan.

Suomi 100 -ohjelma rakennettiin suomalaisten ja Suomen ystävien yhteistyönä. Juhlavuoden ohjelma levittäytyi koko Suomeen vuoden alusta itsenäisyyspäivään. Valtioneuvoston kanslian Suomi 100 -hanke vastasi juhlavuoden valmistelujen koordinoinnista. Koska juhlavuoden oli tarkoitus näkyä koko maassa, myös maakunnat osallistuvat tiiviisti valmisteluun ja toteuttamiseen.

Suomi 100 -raportti tarjoaa monipuolisesti tietoa juhlavuodesta ja analysoi alustavasti sen vaikutuksia. Aineiston toivotaan innostavan jatkotutkimuksiin ja juhlavuoden luoman perinnön jatkamiseen.

Facebookissa: Suomi 100 Pohjanmaalla

Ota yhteyttä

Tarja Hautamäki
Kulttuuripäällikkö