Fyra människor på scen. Neljä ihmistä lavalla.

Pietarsaaressa juhlittiin kaupungin saamaa Itämeren alueen kulttuurihelmi 2024 -nimitystä

13.5.2024

Pietarsaaressa juhlittiin kaupungin saamaa Itämeren alueen kulttuurihelmi 2024 -nimitystä vanhalla palokunnantalolla, Brankkiksella, keskiviikkona 8. toukokuuta.

Kaupunginjohtaja Anne Ekstrand ja kulttuuri- ja vapaa-ajanpäällikkö Päivi Rosnell vastaanottivat onnittelut BSR Cultural Pearls -hankkeen koordinaattori Felix Schartner Gierttalta. Pohjanmaan liiton tervehdyksen toi kulttuuripäällikkö Tarja Hautamäki.

Baltic Sea Region Cultural Pearls -hankeverkoston ensimmäinen kansainvälinen foorumi pidettiin samanaikaisesti Pietarsaaressa 7.–8. toukokuuta. Interreg-hankkeen tavoitteena on vahvistaa sosiaalista resilienssiä kulttuurin avulla Itämeren alueen kunnissa ja kaupungeissa.

Ohjelmassa oli mm. puheita ja teematyöpajoja.Työpajojen aiheina olivat muun muassa tiedonvälitys sukupolvien välillä, monikielisen kaupungin haasteet, kulttuurisen työn osallistavat strategiat, ja nuorten osallistaminen sosiaalisiin yhteisöihin.

Pietarsaari on vuonna 2024 yksi Itämeren alueen neljästä kulttuurihelmestä. Kaupunki suunnittelee yhteistyössä eri järjestöjen kanssa vanhan paloasemarakennuksen muuttamista kaikkien asukkaiden kohtaamispaikaksi.

Itämeren kulttuurihelmi -titteliä ei voi saada ansiokkaasti jo toteutuneista saavutuksista. Tärkeää sen sijaan on, millaiseksi kaupunki on suunnitellut tulevansa.

Titteli myönnettiin tänä vuonna ensimmäisen kerran. Pietarsaaren lisäksi sen saivat Rūjiena (Latvia), Svendborg (Tanska) ja Kiel (Saksa). Pohjanmaan liitto toimii hankkeen alueellisena koordinaattorina.

Kuvassa vasemmalta: Päivi Rosnell, Tarja Hautamäki, Anne Ekstrand, Felix Schartner Giertta.

Kuva: Noora Storlund / Pietarsaaren kaupunki

 

Siirry "Ajankohtaista liitosta"-sivulle