Pohjanmaan järjestöneuvottelukunta

Logo Pohjanmaan järjestöneuvottelukunta

Neuvottelukunta koostuu eri alojen järjestöistä ja yhdistyksistä Pohjanmaalla. Pohjanmaan järjestöneuvottelukunnan toimikausi on 2022–2023. 

Järjestöneuvottelukunnan tavoitteena on muun muassa 1) vahvistaa järjestöjen asemaa Pohjanmaan maakunnan, Pohjanmaan hyvinvointialueen kuntayhtymän ja Pohjanmaan hyvinvointialueen kehittämisessä, 2) tehdä järjestötoimintaa näkyväksi ja tunnetuksi, 3) edistää kansalaisten ja järjestöjen osallisuutta ja kansalaisyhteiskuntaa maakunnassa, 4) edistää järjestöjen välistä sekä järjestöjen ja julkisen sektorin välistä yhteistyötä ja sopimuksellisuutta.

Neuvottelukunnan tehtävänä on mm.

  • tukea asiantuntemuksellaan maakunnan strategioiden, ohjelmien ja muiden asiakirjojen valmistelua
  • nostaa esiin järjestökentän toiveita ja tarpeita mm. antamalla lausuntoja ja kannanottoja
  • valmistella ja järjestää järjestöjen keskinäistä sekä järjestöjen ja julkisen sektorin välistä yhteistyötä edistäviä tilaisuuksia (mm. osallisuusareena) ja muita toimenpiteitä.

Järjestöneuvottelukuntaan haettiin avoimella haulla erityisesti järjestöjä ja yhdistyksiä, jotka toiminnallaan tukevat kansalaisyhteiskuntaa maakunnassa. Maakuntahallitus nimesi 28.2.2022 järjestö- ja yhdistysjäsenet Pohjanmaan järjestöneuvottelukuntaan kaudeksi 2022–2023.

Kokoonpano (PDF)

Toimintasuunnitelma 2022–2023 (PDF) 

Toimintasääntö

Puheenjohtaja: Henna Minkkinen, henna.minkkinen@muistiminne.fi

Varapuheenjohtaja: Kirsi Ikäheimonen, kirsi.ikaheimonen@vaasansetlementti.fi

Pohjanmaan järjestöt sotessa -työryhmä

Toimikaudella 2019–2021 järjestöneuvottelukunta perusti Pohjanmaan järjestöt sotessa -työryhmän. Työryhmä jatkaa toimintaansa myös uudella kaudella, ja sen tarkoituksena on edistää ja tehdä konkreettista yhteistyötä järjestöjen ja Pohjanmaan hyvinvointialueen välillä.

Ryhmän koordinaattorina toimii Vaasan Setlementtiyhdistys ry.:n toiminnanjohtaja Kirsi Ikäheimonen ja sihteerinä Pohjanmaan Yhdistykset ry:n toiminnanjohtaja Tuula Jäntti.

Järjestöyhteistyö-työryhmä

Työryhmän tavoitteena on kehittää yhteistyötä eri järjestöjen välillä, ja löytää erilaisia tapoja toimia eri järjestöjen kesken.

Ryhmän koordinaattorina toimii Jarmo Luoma, Vaasanseudun Psoriasisyhdistys ry:stä. 

Viestintätyöryhmä

Työryhmän tavoitteena on, että järjestöjen näkyvyys ja tunnettavuus maakunnassa paranee, ja järjestöt vaikuttavat asioihin. 

Ryhmän koordinaattorina toimii Raija Koivisto, What The Finland ry:stä.