Vuoden tasa-arvoyritys 2021

Kun työpaikalla panostetaan tasa-arvoon, voivat työntekijät paremmin. Yrityksillä, joissa mietitään tasa-arvoasioita, on paremmat mahdollisuudet kehittyä nopeammin. Ne ovat usein innovatiivisempia ja taloudellisesti kannattavampia. Palkinto Pohjanmaan vuoden tasa-arvoyritys jaettiin keväällä 2021, jotta voimme nostaa esille ja kiittää yrityksiä, jotka aktiivisesti pyrkivät entistä tasa-arvoisemmiksi.

Pohjanmaan vuoden tasa-arvoyritys 2021 on Oy Gambit Labs Ab. Palkinto myönnettiin ensimmäistä kertaa, ja kilpailuun ehdotettiin lähes 30 yritystä koko maakunnasta.

IT-yritys Gambit, jonka pääkonttori sijaitsee Vaasassa, työllistää noin 40 henkilöä. Valintaraati perustelee valintaa monipuolisella työllä, jota yrityksessä on tehty hyvän ja monimuotoisen työyhteisön rakentamiseksi. Gambitillä henkilöstön viihtyvyyteen on todella panostettu. Lisäksi Gambit on pyrkinyt määrätietoisesti nostamaan naisten osuutta henkilöstössä ja aktiivisesti kannustanut naisia hakeutumaan miesvaltaiselle IT-alalle. Eri kulttuuritaustoja edustava henkilöstö nähdään Gambitillä mahtavana resurssina.

Lisäksi valintaraati on myöntänyt kilpailussa kunniamaininnan seuraaville yrityksille: Citec Oy Ab, Devatus Oy, Fresh Servant Oy Ab, Osuuskunta Närpes Grönsaker ja VILPE Oy.

Näissä yrityksissä tasa-arvoa ja monimuotoisuutta on edistetty konkreettisilla toimenpiteillä, joista voidaan helposti ottaa esimerkkiä muissa yrityksissä ja organisaatioissa.

Lisätietoa

Palkinnon myöntävät: Pohjanmaan liitto/Pohjanmaan tasa-arvoryhmä, Dynamo Närpes, Kristiinankaupungin elinkeinokeskus, Pietarsaaren seudun Kehittämisyhtiö Concordia, Pohjanmaan kauppakamari, Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjät, Teknologiakeskus Merinova, Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK ja Viexpo.

Ryhmä ihmisiä. Kilpailun logo.

Ota yhteyttä

Nori Irina IMG 0132
Irina Nori
Aluekehitysasiantuntija