26.05.2020
Digitala tidsresor tar elever tillbaka till gångna tider

Tidsresor är ett bra sätt att lära sig historia och uppleva hur livet var förr i tiden. Skolelever i Österbotten har under årens lopp klivit tillbaka i tiden tillsammans med Barnkulturnätverket i Österbotten Bark.

I vår har Bark utarbetat ett nytt koncept, digitala tidsresor, där deltagarna reser i tiden via nätet.

Bark erbjuder två olika tidsresor, Ambulerande skolan 1807 för klass 5–6 och Hemmafronten 1943 för klass 8. Tidsresorna görs på svenska och finska.

Skolklasser kan delta i tidsresorna i sin egen takt. Bark har gjort en ramberättelse som låter deltagarna känna historiens vingslag och landa i den period de ska besöka. Efter det lever sig tidsresenärerna in i kulturarvet genom olika uppgifter och diskussioner. Lärarna får också ett uppföljningspaket som grupperna kan arbeta med senare.

– Vi samarbetar med bland annat museer då vi sammanställer innehållet i våra tidsresor, och det har vi också gjort den här gången, säger Annina Ylikoski, koordinator för Bark.

Materialet har skickats ut till kommunerna i Österbotten den 20 maj.

Barnkulturnätverket i Österbotten Bark hör till Förbundet för barnkulturcenter i Finland. Syftet med förbundet är att utveckla konst- och kulturtjänster för barn och unga i hela Finland.  

Stundars3

Gå till "Aktuellt "
Uppdaterat 27.03.2017, klockan 12.31, Marie Sjölind.