14.11.2019
Mittnordiska ungdomspriset till Volume

Vasas förening för ny kultur Volume rf tilldelas Mittnordiska barn- och ungdomspriset för sitt förtjänstfulla arbete för ungas kunskaper och utveckling inom musik. Föreningen har verkat i tio år och främjar på ett professionellt sätt livemusik och oavlönade frivilligarbetares deltagande i all verksamhet.

Volume arrangerar varje år cirka 20 livemusikevenemang för unga, där artistutbudet varierar från lokala förmågor till inhemska toppnamn. Unga är med och promotar evenemangen, säljer biljetter, tar fram idéer för programutbudet och är med som webbadministratörer och roddare bland annat. Dessutom administrerar föreningen Vasaregionens största övningslokal Rockwerstas på totalt 2000 m2.

Mittnordiska barn- och ungdomspriset beviljas av Mittnordenkommittén och tilldelas en person som är själv under 26 år eller som i sin gärning arbetar för målgruppen unga upp till 26 år, såväl privatpersoner som grupper och organisationer. Priset på 30 000 svenska kronor utdelas vid Mittnordiska kulturdagarna 20–22 november i Jakobstad.

www.mittnorden.org

Mittnorden logo bild

Gå till "Aktuellt "
Uppdaterat 27.03.2017, klockan 12.31, Marie Sjölind.