03.10.2019
Österbottens evenemangskalender har förnyats

Regionens båda stora evenemangskalendrar har gått samman för att kunna betjäna publiken och evenemangsarrangörerna i Vasaregionen och hela Österbotten på bästa sätt. Från och med nu använder Vasaregionens evenemangskalender och Österbottens evenemangskalender samma teknik i grunden. I de nya kalendrarna finns alla regionens evenemang – stora som små. Invånare, turister och alla andra som söker evenemang hittar dem nu lätt.

Österbottens evenemangskalender drivs av Österbottens förbund och KulturÖsterbotten och täcker hela landskapet. Vasa.fi är den nya webbplatsen för Vasa stad, Visit Vasa, VASEK och Kvarkens skärgård.

Österbottens evenemangskalenders runt 800 användare fortsätter använda kalendern som tidigare. För evenemangsarrangörerna i Vasaregionen innebär det här en stor förändring eftersom de nu bara behöver fylla i sitt evenemang på ett ställe. Detta underlättar marknadsföringen av evenemang. Kalenderns teknik har också uppdaterats och blivit mera användarvänlig.

– Vi är glada över att det nu blir ännu lättare för arrangörer att berätta om sina evenemang – helt gratis, säger Österbottens förbunds kommunikationskoordinator Marie Sjölind.

Evenemangsarrangörerna har en viktig roll i att information om alla regionens evenemang får så bred spridning som möjligt så att människor hittar det vad man söker.

­– Vi vill uppmuntra alla evenemangsarrangörer att mata in alla sina evenemang i kalender, såväl stora som små. Ett evenemang lyckas när man berättar om det, tipsar VASEKs marknadsföringschef Mari Kattelus.

Evenemangskalendern Tapahtumakalenteri Vaasa

Gå till "Aktuellt "
Uppdaterat 27.03.2017, klockan 12.31, Marie Sjölind.