30.04.2019
Rösta på Årets österbottning 2019!

Omröstningen Årets österbottning 2019 har startat! Du kan rösta på din favorit genom att skicka sms till nummer 13510. Skriv rösta och kandidatens nummer (1–10), till exempel rösta 10.

Ett SMS kostar 95 cent och HSS media ansvarar för sms-omröstningen. Du kan också rösta per post genom att skicka din röst på ett vykort till Österbottens förbund (Sandögatan 6 B, PB 174, 65101 Vasa). Omröstningen slutar 13.5.

Kandidaterna 2019

1. Linn Jung är journalist och medieproducent. Hon deltar aktivt i samhällsdebatten. I sin blogg och sin verksamhet förmedlar hon en positiv och personlig bild av Vasa och Österbotten.

2. Sofia Björklund är agrolog och handlare i Närpes. Ifjol räddade hon två bybutiker som hotades av stängning.

3. Anette Rönnlund-Nygård är socionom och psykoterapeut från Närpes. Hon har gjort väldigt mycket för det drogförebyggande arbetet i Österbotten, bland annat genom arbete med ungdomar och genom lägerverksamhet.

4. Tarja Parkatti är vårdaren som slog larm om missförhållanden inom äldrevården vid sin före detta arbetsgivare i Kristinestad. Enhetens verksamhet avbröts och anmälan ledde till en landsomfattande diskussion om verksamheten och klientsäkerheten vid vårdhem.

5. Oleksii Zoria är fotbollsspelare i Korsnäs FF. Under en match räddade han genom sitt snabba agerande och sina förstahjälpkunskaper sin lagkamrat som råkat i livsfara.

6. Tim Sparv är lagkapten för Finlands fotbollslandslag och en naturlig ledare som stöder och lyfter sina lagkamrater. Han gör insatser för att barn och unga ska röra på sig mer bland annat i sin hemby Oravais och i Vasa.

7. Nina Brännkärr-Friberg är grundare av föreningen Project Liv. Föreningen jobbar för att skapa glädje i vardagen för långtidssjuka barn och deras familjer.  

8. Ulf Johansson är förenings- och organisationsaktiv och kommer från Oravais. Han brinner för den lokala kulturen och är aktiv på revyscenen, inom sommarteater och i hembygdsföreningen.

9. Jonathan "Jontti" Granbacka har programlett många tv-program. Han får barn över hela Finland att vilja bli ”superhjälpare” i Yle Fems program Superhjälparna. 

10. Philip Järvenpää är sångaren från Jakobstad som har kallats Österbottens egen Roy Orbison. Han släppte sin första skiva i höstas och har sjungit sig in många österbottniska radiolyssnares hjärtan.

Kandidater Ehdokkaat 2019

Foto: HSS Media.  Fotot på Tarja Parkatti: Suupohjan Sanomat/Lotta Kallio

Gå till "Aktuellt "
Uppdaterat 27.03.2017, klockan 12.31, Marie Sjölind.