Energi- och klimatseminariet är startskottet för EnergyWeek

Energi- och klimatseminariet är startskottet för EnergyWeek

12.2.2024

Måndagen den 11 mars inleds EnergyWeek med energi- och klimatseminarium i Vasa stadshus. Energibranschens toppevenemang EnergyWeek arrangeras i Vasa den 11-14 mars 2024.

År 2024 är temat för energi- och klimatseminariet europeisk energiresiliens i geopolitisk förändring. Kan Europeiska unionen och Finland konkurrera med USA som stöder företag kraftigt med offentliga medel? Är det nästa kommissions uppgift att strängare ta upp konkurrensfrågor på agendan? Är det Finlands öde att förbli en producent av billig el och vätgas? Anföranden hålls av bland andra Centralhandelskammarens vd Juho Romakkaniemi, EU-parlamentariker Miapetra Kumpula-Natri och Timo Jaatinen, kanslichef, Arbets- och näringsministeriet.

Efter kaffepausen hålls en paneldebatt där EU:s och Finlands roll, konkurrenskraft och möjligheter i den gröna omställningen står i fokus, samt vad uppfyllandet av dessa möjligheter kräver. Panelister som representerar näringslivet är Tomas Häyry, stadsdirektör i Vasa, CO-Engineerings vd Sami Kivioja, Vasa universitets rektor Minna Martikainen och ABB Finlands vd Pekka Tiitinen. Politiker som deltar i panelen är Kim Berg, Atte Harjanne ja Sirpa Pietikäinen. Paneldiskussionen modereras av tidningen Talouselämäs chefredaktör Jussi Kärki.

Tillfällets slutord hålls av landskapsdirektör Mats Brandt från Österbottens förbund.

Programmet är huvudsakligen på finska.

Tid: Måndag 11.3 kl. 12–16
Plats: Vasa stadshus, Senatsgatan 1
Pris: Seminariet är avgiftsfritt

Gå till "Aktuellt från förbundet"