Kaj Suomelas landskapsrådstitel firades på Wasa Teater

Kaj Suomelas landskapsrådstitel firades på Wasa Teater

23.1.2023

Foto: Katja Nyman
På bilden: Timo Saari, Rosmeriany Nahan-Suomela, Kaj Suomela, Mats Brandt och Joakim Strand.

Republikens president förlänade Kaj Suomela titeln landskapsråd den 9 december i fjol. Kaj Suomela har en lång och diger karriär inom statlig förvaltning och landskapsförvaltning bakom sig. Jord- och skogsbruksfrågor har alltid stött honom nära hjärtat och många av de ledande arbetsuppgifter som han haft har anknutit till just jord- och skogsbrukets utveckling. Från 1997 var Kaj Suomela direktör vid Österbottens TE-central och från 2010 överdirektör vid Österbottens NTM-central.

Det var många lovord i talen som hölls när den tidigare landskapsdirektören för Österbottens förbund Kaj Suomelas landskapsrådstitel firades i Vasa på måndagen.

– En human, rättvis och vägvisande ledare har tidigare anställda sagt, säger Timo Saari, överdirektör på Österbottens NTM-central.

Joakim Strand, landskapsstyrelsens ordförande, framhåller att samarbete alltid varit viktigt för Suomela:

– Det visar kanske också det faktum att de första som kom till mottagningen var från grannlandskapet Södra Österbottens förbund, konstaterar han med ett leende.

Kaj Suomela själv är mycket tacksam och stolt över titeln. Han framhöll att det alltid finns något att kämpa för i Österbotten. Det kan vara allt från Riksåttans status till svenska språket.

– Man får aldrig något gratis, så fortsätt kämpa ni som jobbar med Österbottens utveckling.

Gå till "Aktuellt från förbundet"