Invånare

Landskapsplanen går till landskapsfullmäktige

Sista handen är nu lagd vid Österbottens landskapsplan 2040, och den är klar att föreläggas landskapsfullmäktige för beslut. Planen behandlas på landskapsfullmäktiges nästa möte 15.6.2020.

Förslaget till Österbottens landskapsplan 2040 var framlagt 9.12.2019-31.1.2020. Sammanlagt inlämnades 82 anmärkningar och 30 kommentarer. Vi tackar för alla anmärkningar och kommentarer!

Beställ nyhetsbrevet

Kontakta oss

  • Du kan också alltid ta kontakt med oss för att ställa frågor eller kanske föreslå något. Vi ber dig då använda dig av vår kontaktblankett.

 

LP2040 klipp2

#mittösterbotten

Vissa saker kan man bara inte uttrycka i ord. Ibland säger en bild så mycket mer. Sommaren 2015 startade vi kampanjen #mittösterbotten för att inspirera österbottningar till att berätta om vad de älskar i sitt landskap eller vilka platser och saker är viktiga för dem i Österbotten. Du kan delta du också genom att sätta upp en bild på Instagram och tagga den med #mittösterbotten. Tro det eller ej, men det hjälper oss också att plocka fram det som är väsentligt i framtidens Österbotten.