Ajankohtaista
 • 20.01.2020
  Pohjanmaan maakuntakaavaehdotus 2040 on nyt ollut nähtävillä kuusi viikkoa, ja kaikille kiinnostuneille tarkoitetut infotilaisuudet saatiin päätökseen viime viikolla. Tilaisuudet keräsivät mukavasti väkeä. Pedersöressä keskusteltiin erityisesti tuulivoimasta, Närpiössä merituulivoimasta, kaupasta ja mahdollisesta rantaradasta, kun taas Vaasassa kysyttiin ampumaradoista.
 • 16.12.2019
  Pohjanmaan maakunnassa tarvitaan innovaatioita ja uudistuksia, jotta alue olisi menestyvä jatkossakin. Uudistumisen tueksi on nyt tekeillä nelivuotinen strategia, Pohjanmaan innovaation ja kasvun strategia 2019–2022, josta maakuntahallitus tänään keskusteli. Keskustelua jatketaan tammikuussa.
 • 16.12.2019
  Pohjanmaan liitto suhtautuu Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan merimetsoyhteistyöryhmän tavoin epäilevästi siihen, että kansallisella merimetsostrategialla ratkaistaisiin Suomen merimetsokannan hoidossa syntyneet pullonkaulat. On kyseenalaista, pystytäänkö strategialla vähentämään merimetsojen aiheuttamia vahinkoja.
 • 13.12.2019
  Terveysteknologia on kasvava ala sekä Suomessa että maailmalla. Pohjanmaalla on erinomaiset edellytykset nousta alalla merkittäväksi alueeksi. Pohjanmaan oppilaitokset, julkinen sektori, järjestöt ja yrittäjät haluavat nyt panostaa terveysteknologian kehittämiseen ja tulevat tekemään sitä kansainvälisessä verkostossa.
 • 12.12.2019
  Pohjanmaa ja Västerbotten tekevät yhteistyötä monella eri alalla, esimerkiksi sairaaloiden, yliopistojen, yritysten ja järjestöjen välillä. Interreg-ohjelma Botnia-Atlantica on tärkeä työkalu, jolla rahoitetaan yhteistyötä yli Merenkurkun. Interreg-rahoituksella EU kannustaa alueita eri jäsenvaltioista tekemään yhteistyötä ja oppimaan toisiltaan.
Päivitetty 27.03.2017, Kello 12.32, Marie Sjölind.