30.04.2019
Äänestä Vuoden pohjalaista 2019!

Vuoden pohjalainen -äänestys on alkanut! Voit äänestää suosikkiasi lähettämällä tekstiviestin numeroon 13510. Kirjoita rösta ja ehdokkaan numero (1–10), esimerkiksi rösta 10.

Tekstiviestin hinta on 0,95 € ja tekstiviestiäänestyksen järjestämisestä vastaa HSS Media. Voit myös äänestää postitse lähettämällä äänesi postikortilla Pohjanmaan liitolle (Hietasaarenkatu 6 B, PL 174, 65101 Vaasa) Äänestys päättyy 13.5.


Ehdokkaat 2019

1. Linn Jung on toimittaja ja mediatuottaja. Hän on aktiivinen yhteiskunnallinen keskustelija. Suositussa blogissaan ja muussa toiminnassaan hän viestii myönteistä ja personallista kuvaa Vaasasta ja Pohjanmaasta.

2. Sofia Björklund on närpiöläinen kyläkauppias. Hän pelasti viime vuonna kaksi kyläkauppaa, joita uhkasi sulkeminen. 

3. Anette Rönnlund-Nygård on närpiöläinen sosionomi ja psykoterapeutti. Hän on edistänyt laajasti huumeiden vastaista työtä Pohjanmaalla muun muassa lapsi- ja nuorisotyön ja leiritoiminnan kautta.

4. Tarja Parkatti on hoitaja, joka ilmoitti vanhustenhoidon epäkohdista silloisella työnantajallaan Kristiinankaupungissa. Yksikön toiminta keskeytettiin ja ilmoituksesta seurasi maanlaajuinen keskustelu hoivakotien toiminnasta ja asiakasturvallisuudesta.

5. Oleksii Zoria on jalkapalloilija Korsnäs FF:ssä. Hän pelasti ottelun aikana hengenvaaraan joutuneen joukkuetoverinsa hengen nopealla reagoinnillaan ja ensiaputaidoillaan.

6. Tim Sparv on Suomen jalkapallomaajoukkueen kapteeni ja luonnollinen johtaja, joka tukee ja nostaa joukkuetovereitaan. Hän tekee työtä nuorten liikkumisen edistämiseksi muun muassa kotikylässään Oravaisissa sekä Vaasassa.

7. Nina Brännkärr-Friberg on Project Liv -yhdistyksen perustaja. Project Liv luo iloa pitkäaikaissairaiden lasten ja heidän vanhempiensa arkeen.

8. Ulf Johansson on järjestö- ja yhdistysaktiivi Oravaisista. Hänen intohimonsa on paikallinen kulttuuri. Hän on aktiivinen sekä revyiden, kesäteatterin että kotiseutuyhdistyksen parissa.

9. Jonathan "Jontti" Granbacka on tv-juontaja monessa eri ohjelmassa. Hän saa lapset ympäri Suomen ryhtymään superauttajiksi Yle Femman ohjelmassa Superhjälparna.

10. Philip Järvenpää on pietarsaarelainen laulaja, joka on kutsuttu Pohjanmaan omaksi Roy Orbisoniksi. Hän julkaisi ensimmäisen levynsä viime syksynä ja on löytänyt tien monen radiokuuntelijan sydämeen.

Kandidater Ehdokkaat 2019Kuva: HSS Media. Tarja Parkatin kuva: Suupohjan sanomat/Lotta Kallio

 

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle
Päivitetty 27.03.2017, Kello 12.32, Marie Sjölind.