26.05.2020
Digitaaliset aikamatkat kuljettavat oppilaat menneisiin aikoihin

Aikamatkat ovat hyvä tapa oppia historiasta ja kokea, millaista elämä oli entisinä aikoina. Pohjanmaan koululaiset ovat vuosien aikana palanneet ajassa taaksepäin Pohjanmaan lastenkulttuuriverkosto Barkin kanssa.

Tänä keväänä Bark on työstänyt uuden konseptin, digitaaliset aikamatkat, jossa osallistutaan aikamatkalle verkossa.

Bark tarjoaa kaksi erilaista aikamatkaa, Kiertokoulu 1807 luokille 5–6 ja Kotirintama 1943 luokalle 8. Aikamatkat toteutetaan suomeksi ja ruotsiksi.

Koululuokat voivat osallistua aikamatkoille omaan tahtiin. Bark on tehnyt kehyskertomuksen, joka saa osallistujat tuntemaan historian siipien havinan ja laskeutumaan ajanjaksoon, jossa vierailevat. Sen jälkeen aikamatkaajat eläytyvät kulttuuriperinteeseen erilaisten tehtävien ja keskustelujen avulla. Opettajat saavat seurantapaketin, jonka kanssa ryhmät voivat työskennellä myöhemmin.

– Koostamme aikamatkojemme sisällön yhdessä muun muassa museoiden kanssa ja niin olemme tehneet myös tällä kertaa, sanoo Barkin koordinaattori Annina Ylikoski.

Materiaali on lähetetty Pohjanmaan kunnille 20. toukokuuta.

Pohjanmaan lastenkulttuuriverkosto Bark on Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton jäsen. Liiton tavoitteena on kehittää lasten ja nuorten kulttuuripalveluita koko maassa.

Stundars3

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle
Päivitetty 27.03.2017, Kello 12.32, Marie Sjölind.