08.11.2019
Kuningas Pähkinä ja Setä Tamu saivat palkinnon

Pohjanmaan liiton kulttuuripalkinnon saavat tänä vuonna vaasalaiset Pekka Karppinen ja Mikko Tamminen alias Kuningas Pähkinä ja Setä Tamu ansioistaan monipuolisina musiikin ammattilaisina ja maakunnan tunnettuuden edistäjinä. Vaasa, Pohjanmaa ja suomen kieli ovat näkyvässä roolissa heidän rap-teksteissään ja musiikkivideoissaan.

Parivaljakko Karppinen ja Tamminen ovat tuttuja yhtyeistä Vapaapudotus, Kuningas Pähkinä ja Setä Tamu sekä Yön polte, jonka hitistä Tyttö sinä olet meritähti tuli Spotifyn soitetuin suomalainen kappale vuonna 2012. Youtubessa sitä on katsottu jo yli 4,5 miljoonaa kertaa.

Tamminen myös kirjoittaa ja tuottaa pop-musiikkia laidasta laitaan. Kynän jälki näkyy niin Jari Sillanpään, Diandran kuin Neljä Ruusua -yhtyeenkin ohjelmistossa. Ulkomailla hänen kappaleensa ovat kivunneet soittolistojen kärkisijoille Ranskassa, Saksassa, Kreikassa, Japanissa, Koreassa ja Taiwanissa.

Pohjanmaan liiton kulttuurilautakunta on jakanut kulttuuripalkintoja Pohjanmaan suomenkielisen kulttuurin hyväksi tehdystä työstä vuodesta 1998. Karppisen ja Tammisen saamat palkinnot ovat suuruudeltaan 3 000 euroa.

kuningaspahkinapress

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle
Päivitetty 27.03.2017, Kello 12.32, Marie Sjölind.