12.06.2019
Mikä on läntisen Suomen liikkumisen ja kuljetusten tulevaisuus?

Kuusi maakuntaa – Pirkanmaa, Etelä-Pohjanmaa, Pohjanmaa, Kanta-Häme, Keski-Suomi ja Satakunta – ovat laatimassa esiselvitystä yhteisen, kaikki liikennemuodot kattavan liikennestrategian laatimisen mahdollisuuksista.

Tiistaina 11.6. järjestettiin tilaisuus laajalle elinkeinoelämän edustajien joukolle Tampereella. Tavoitteena oli tarjota elinkeinoelämälle kanava näkemysten ja tarpeiden esille tuomiseen, jotta jo aikaisessa vaiheessa saataisiin muodostettua yhteinen kokonaiskuva. Tilaisuudessa keskusteltiin mm. tavaralogistiikasta, kansainvälisitä yhteyksistä, työssäkäyntialueista ja matkaketjuista.  

Esiselvityksen laadinta aloitettiin keväällä ja se valmistuu syksyllä 2019. Työn ohjausryhmään kuuluu edustajia edellä mainittujen maakuntien liitoista. Selvitystä laatii SitoWise Oy:n konsulttiryhmä. 

Esiselvityksessä tutkitaan ja tunnistetaan ylimaakunnallisen liikennestrategian toteutuksen edellytyksiä, toteuttamisen tapaa ja sisältöä. Liikennestrategia toimisi sekä maakuntien oman liikennejärjestelmätyön ohjauksessa että työkaluna valtakunnalliseen liikennejärjestelmäsuunnitelman sisältöön vaikuttamisessa.

Lisätiedot:

Liikenneasiantuntija Tero Voldi, puh. 044 320 6568

rekka

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle
Päivitetty 27.03.2017, Kello 12.32, Marie Sjölind.