24.03.2020
Pohjanmaan liitto tukee koronaviruksen seurauksista kärsiviä yrityksiä

Valtioneuvosto päätti torstaina alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukemiseen suunnattavan määrärahan jaosta. Pohjanmaa saa 5,5 miljoonan euron summasta 245 000 euroa. Maakuntien väkilukua on käytetty kriteerinä.

Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukeminen -määrärahalla tuetaan hallitusohjelman mukaista sopimuksellista yhteistyötä sekä maakuntien omaehtoista kehittämistä. Rahoituksen kohteena ovat alueiden kestävää kasvua ja elinkeinojen uudistamista tukevat toimenpiteet.

Apua koronaepidemian aiheuttamiin haasteisiin

Maakuntien liitot voivat käyttää oman harkintansa mukaisesti määrärahaa valtioneuvoston aluekehittämispäätöksen ja maakuntaohjelmien mukaisiin hankkeisiin. Koronaepidemia on iskenyt kovasti yrityksiin, ja määrärahaa voidaan kohdentaa epidemian alueen kehitykselle aiheuttamien haitallisten vaikutusten hillintään ja niistä toipumiseen, esimerkiksi kehittämisyhtiöiden tarjoamaan talousneuvontaan.

– Haluamme tukea yritysten selviytymis- ja sopeutumiskykyä. Käymme keskustelun alueellisten kehittämisyhtiöiden kanssa siitä, miten määrärahalla voidaan käytännössä tukea yrityksiä neuvonnalla ja opastuksella näinä vaikeina aikoina. Kehittämisyhtiöt ovat hyvä kanava tukea yrityksiä, koska ne tietävät alueelliset kehittämistarpeet, sanoo Pohjanmaan maakuntajohtaja Kaj Suomela.

Pohjanmaalla toimivat kehitysyhtiöt ovat Vasek, Concordia, Dynamo ja Kristiinankaupungin elinkeinokeskus. Maakuntaliitto ei itse voi tukea yrityksiä suoraan.

– Vaikka tämä rahamäärä ei ole suuri, sillä voi kuitenkin olla merkitys. Tavoitteenamme on hyödyntää aiemmissa hankkeissa syntynyttä tietopohjaa ja tehdä tiivistä yhteistyötä kehittämisyhtiöiden kanssa, jotta osaamme kohdentaa rahoituksen neuvontatoimintaan, joka parhaiten tukee yrityksiä koronaviruksen takia syntyneessä uudenlaisessa tilanteessa, sanoo Kaj Suomela.

– Maamme hallitus tukee yrityksiä lisätalousarvioin muun muassa ohjaamalla Business Finlandin kautta varoja yritysten tukemiseen tässä akuutissa kriisitilanteessa. On hienoa, että Pohjanmaan liitto omalta osaltaan pystyy vahvistamaan paikallisia neuvontapalveluita. Tavoitteenamme on tietenkin, että mahdollisimman moni pohjalaisyritys pystyy hyödyntämään valtion lisäresursseja. Yritykset kaipaavat nyt yksinkertaisesti rahaa tilille, sanoo Pohjanmaan liiton maakuntahallituksen puheenjohtaja, kansanedustaja Joakim Strand.

OFPL logo liggande vit bakgr

 

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle
Päivitetty 27.03.2017, Kello 12.32, Marie Sjölind.