Sanataide

Sanataidetta ikäihmisille 


Tältä sivulta voi ladata maksutta ikäihmisille suunnatun sanataidehetken materiaalin. Materiaali sisältää sekä ohjevihkosen että isot kuvakortit, jotka kannattaa tulostaa värillisenä ja kaksipuoleisena.

Sana-aarteita, materiaaliohjekirja

Sana-aarteita, kuvakortit

Materiaali on vapaasti käytettävissä esimerkiksi asumispalveluyksiköissä, kirjastoissa tai kulttuuritilaisuuksissa. Sanataidehetki sopii sekä isommalle ryhmälle että kahdenkeskiseen keskusteluun.

Materiaalia voi hyödyntää katsomalla ensin Sana-aarteita – Ordskatter -ohjelman YouTubessa ja jatkamalla ohjelman teemoista keskustelua materiaalin avulla, tai toteuttamalla sanataidehetken pelkästään tämän materiaalin kanssa. Tarkemmat ohjeet ja vinkit toteutukseen löydät ohjemateriaalista.

Matkalaukku

Sana-aarteita – Ordskatter on ikäihmisille suunnattu tv-ohjelma, jossa pääosaan pääsee sanataide. Seitsemän jakson ohjelmasarjassa kuljetaan maalaismiljöössä ajattomasti, kesästä nauttien. Ohjelman kaunis visuaalinen kerronta sekä muistoja herättävät toiminnalliset tilanteet ja vanhat tavarat kietoutuvat kansanperinteen loruihin ja sananlaskuihin. 

”Sanataidetta ikäihmisille – Ordkonst för äldre” on Pohjanmaan liiton, Etelä-Pohjanmaan liiton ja KulturÖsterbottenin yhteinen, vuoden 2023 aikana toteutettu hanke, jota on rahoittanut Taiteen edistämiskeskus ja se on osa Sosiaali- ja terveysministeriön Kansallisen ikäohjelman 2030 toimeenpanoa