Älykäs erikoistuminen

 

Pohjanmaa tarvitsee innovaatioita menestyäkseen myös tulevaisuudessa. Alueellinen innovaatiostrategiamme perustuu älykkääseen erikoistumiseen.

Strategiamme keskittyy innovaatioon, kasvuun ja yhteistyöhön.

Älykäs erikoistuminen tarkoittaa sitä, että maat ja alueet tunnistavat ja valitsevat omat vahvuusalueensa ja suuntaavat panostukset ja investoinnit niihin.

Pohja rakennerahasto-ohjelmille

Euroopan unionin rakennerahasto-ohjelmat vuosille 2014–2020 pohjautuvat älykkäälle erikoistumiselle. Myös uuden rakennerahasto-ohjelmakauden valmistelussa painotetaan älykästä erikoistumista. Älykästä erikoistumista korostetaan myös EU:n Horisontti 2020 -tutkimusohjelmassa.

Yhteistyötä ja yhteisymmärrystä tarvitaan

Alueella tarvitaan jatkuvia panostuksia tutkimukseen ja koulutukseen niin yrityksissä, korkeakouluissa ja yliopistoissa kuin julkisella sektorilla. Ennen kaikkea tarvitaan yhteistyötä sekä yhteisymmärrystä tärkeistä kehittämistoimenpiteistä, jotta alueelliset rahoitusvarat voidaan kohdistaa järjestelmällisesti.

Pohjanmaan älykkään erikoistumisen strategia keskittyy valmistavaan teollisuuteen ja toimintamuotoihin, joista useat toimialat hyötyvät. Pohjanmaan liitossa teemme työtä vahvistaaksemme yhteistyötä yritysten, korkeakoulujen ja julkisen sektorin välillä.

Pohjanmaan innovaation ja kasvun strategia 2022-2025: Älykäs erikoistuminen

Ota yhteyttä

Jerker Johnson
etunimi.sukunimi(at)obotnia.fi