Osallisuus ja demokratia

osallisuus Pohjanmaalla logo

 

Osallisuutta kehitetään ja edistetään eri verkostoissa, joissa korostuvat yhteiskehittäminen, verkostoituminen muiden toimijoiden kanssa ja yhteinen oppiminen. Pohjanmaan osallisuusareena on kaikille avoin webinaarien sarja, jossa käsitellään osallisuuden eri teemoja monista eri näkökulmista. Tervetuloa mukaan osallisuustoimintaamme!

Kehitämme yhdessä Pohjanmaan osallisuuden rakenteita

Pohjanmaan liitto, Pohjanmaan hyvinvointialue ja Pohjanmaan Yhdistykset - Team Ostrobothnia - on yksi kuudesta tiimistä, jotka valittiin Sitra Lab -muutosohjelmaan kehittämään ja kokeilemaan uusia kunnallisia vaikuttamisen tapoja. Hakuun osallistui yhteensä 21 tiimiä. Muutosohjelman myötä Pohjanmaalle perustettiin Pohjanmaan demokratiainnovaatioverkosto. 

Lue lisää muutosohjelmasta ja Case Ostrobothniasta Sitran sivuilta.

Mitä on osallisuus?

Onnistunut osallisuus tarkoittaa sitä, että asukkaalla ja asiakkaalla on mahdollisuus elää mutkattomasti aktiivista arkea ja vaikuttaa yhteisössään, elinympäristössään ja palveluissaan. Asukkaiden ja asiakkaiden kuuleminen sekä yhdessä tekeminen ovat julkisella sektorilla, yrityksissä ja yhdistyksissä voimavaroja, jotka johtavat hyviin tuloksiin.

 

Ihmisiä, joilla on puisia rattaita käsissä. Teksti: tervetuloa mukaan.

Ota yhteyttä

Lotta Pitkänen
Aluekehitysasiantuntija
etunimi.sukunimi(at)obotnia.fi
Irina Nori
Aluekehitysasiantuntija
etunimi.sukunimi(at)obotnia.fi