Osallisuus

osallisuus Pohjanmaalla logo

 

Pohjanmaan liitossa osallisuutta kehitetään ja edistetään monissa eri verkostoissa. Verkostoissa korostuvat yhteistyö, verkostoituminen muiden toimijoiden kanssa ja yhteinen oppiminen. Yhteistyö järjestöjen kanssa tapahtuu Pohjanmaan järjestöneuvottelukunnassa. Pohjanmaan kuntien osallisuusfoorumi kokoaa yhteen alueen kuntien työntekijöitä. Nuorten osallisuuden kehittäjäverkosto keskittyy nuorten osallisuuteen ja osallistumismahdollisuuksien edistämiseen. Pohjanmaan osallisuusareena on kaikille avoin webinaarien sarja, jossa käsitellään osallisuuden eri teemoja monista eri näkökulmista.

Kehitämme yhdessä Pohjanmaan osallisuuden rakenteita

Pohjanmaan liitto, Pohjanmaan hyvinvointialue ja Pohjanmaan Yhdistykset - Team Ostrobothnia - on yksi kuudesta tiimistä, jotka valittiin Sitra Lab -muutosohjelmaan kehittämään ja kokeilemaan uusia kunnallisia vaikuttamisen tapoja. Hakuun osallistui yhteensä 21 tiimiä. Lue lisää muutosohjelmasta Sitran sivuilta. 

Mitä on osallisuus?

Onnistunut osallisuus tarkoittaa sitä, että asukkaalla ja asiakkaalla on mahdollisuus elää mutkattomasti aktiivista arkea ja vaikuttaa yhteisössään, elinympäristössään ja palveluissaan. Asukkaiden ja asiakkaiden kuuleminen sekä yhdessä tekeminen ovat julkisella sektorilla, yrityksissä ja yhdistyksissä voimavaroja, jotka johtavat hyviin tuloksiin.

Osallisuustyön lähtökohtana on yhdessä tekeminen ja verkostoituminen. Tervetuloa mukaan osallisuustoimintaamme!

Ihmisiä, joilla on puisia rattaita käsissä. Teksti: tervetuloa mukaan.

Tulevia tapahtumiaTulevia tapahtumia
Näytä koko kalenteri

Ota yhteyttä

Pitkanen Lotta
Lotta Pitkänen
Aluekehitysasiantuntija
Nori Irina IMG 0132
Irina Nori
Aluekehitysasiantuntija
Maakuntastrategia, tulevaisuustyö ja tilastot, osallisuus, tasa-arvo ja yhdenvertaisuus