Tasa-arvo
Pohjanmaan tasa-arvoryhmä
Pohjanmaan liiton alaisen tasa-arvoryhmän tavoitteena on nostaa toiminnallaan esiin sukupuolten väliseen tasa-arvoon liittyviä ajankohtaisia teemoja, edistää naisten osallistumista yhteiskunnan eri osa-alueilla sekä eurooppalaisen tasa-arvon peruskirjan soveltamista Pohjanmaalla. Tasa-arvoryhmä on toiminut vuodesta 1999 lähtien ensin nimellä naisteemaryhmä ja kaudesta 2011–2012 lähtien nimellä Pohjanmaan tasa-arvoryhmä. Ryhmän puheenjohtajana toimii Anna Bertills.
Tasa-arvoryhmän kokoonpano 2022–2023
Tasa-arvoryhmän toimintasuunnitelma 2022–2023
Tasa-arvoryhmän toimintakertomus 2018–2021
Pohjanmaan kuntien tasa-arvoverkosto
Tasa-arvoverkoston tavoitteena on tuottaa vertaistukea kuntien tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyöhön. Verkosto kokoontuu 1–2 kertaa vuodessa ja sitä hyödynnetään mm. tasa-arvotyöhön ja -hankkeisiin liittyvän tiedon jakamisessa.
Ota yhteyttä, jos haluat mukaan verkostoon (yhteystiedot alla).
Kampanjat ja aineistoa
Pohjanmaan vuoden tasa-arvoyritys 2023
Pohjanmaan vuoden tasa-arvoyritys valitaan vuonna 2023 toisen kerran. Palkinto jaetaan, jotta voimme nostaa esille ja kiittää yrityksiä, jotka aktiivisesti pyrkivät rakentamaan entistä tasa-arvoisempaa ja moninaisempaa työelämää. Ehdokkaita voi esittää 18.1.–17.2.2023 osoitteessa https://www.lyyti.fi/questions/070e35f5bc.
Tasa-arvoinen ja yhdenvertainen arki nuorille
Kuinka rakennamme tasa-arvoisempaa ja yhdenvertaisempaa Pohjanmaata yhdessä? Kuinka nuorten äänet saadaan kuuluviin koulujen ja kuntien tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyössä? Pohjanmaan tasa-arvoryhmä haluaa saada nuorten äänet kuuluviin tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden parantamiseksi.
Tasa-arvokampanja 2021
Pohjanmaan tasa-arvoryhmä toteutti keväällä 2021 tasa-arvokampanjan, johon sisältyi seuraavat osat:
- Pohjanmaan vuoden tasa-arvoyritys
- Kuntien tasa-arvoteot
- Haaste tasa-arvolupauksiin (kuntavaaliehdokkaat)
Eurooppalainen tasa-arvon peruskirja
Sitoumus naisten ja miesten tasa-arvon toteuttamiseksi paikallishallinnossa
Peruskirjan avulla kunnat ja maakunnat voivat vahvistaa sitoutumistaan naisten ja miesten tasa-arvon edistämiseen laajasti poliittisessa päätöksenteossa, palvelujen tarjonnassa ja työnantajaroolissa sekä sukupuoleen perustuvassa väkivallan ehkäisyssä.
Ota yhteyttä
