Nina Brännkärr-Friberg

Årets österbottning 2022 hjälper långtidssjuka barn – och inspirerar andra att hjälpa

12.8.2022

Årets österbottning 2022 är Nina Brännkärr-Friberg, grundare av föreningen Project Liv som hjälper långtidssjuka barn. Brännkärr-Friberg grundade Project Liv 2014, några år efter att hennes son tillfrisknat från cancer.

Project L​iv vill skapa mer glädje och trygghet i vardagen för långtidssjuka barn och deras familjer, oberoende av barnets diagnos. Föreningen ordnar bland annat drömdagar som kan bestå av en träff med en idol, en resa eller en ny hobby att testa.

Project Livs verksamhet har under de senaste åren växt från Österbotten till andra delar av landet. Idén att glädja och stöda sjuka barn har fått en tydlig form, blivit allt mer känd och är ett fint exempel på österbottnisk hjälpvilja och samarbete. Nina Brännkärr-Friberg är ett ansikte utåt för föreningen och inspirerar andra att delta i hjälpverksamheten.

Nina Brännkärr-Friberg fick 430 röster.

Österbottnisk marknadsföring på andra plats


På andra plats kom Raymond Wesander, som är turismambassadör från Närpes och marknadsför Österbotten både i Finland och utomlands. Trea kom författaren Nilla Kjellsdotter från Oravais.

Omröstningen skedde via SMS och per post 10–31.7. Totalt gavs nästan 1500 röster.

Utmärkelsen Årets österbottning är ett samarbete mellan Österbottens förbund och HSS Media. Årets österbottning har utsetts sedan år 2004. Personen ska genom sin verksamhet ha främjat samhörigheten i landskapet, landskapets ekonomiska utveckling eller den österbottniska kulturen.

Landskapsdirektör Mats Brandt, Nina Brännkärr-Friberg och HSS Medias VD Niklas Nyberg

 

Gå till "Aktuellt från förbundet"