Årets österbottning håller landskapets invånare uppdaterade om coronaläget

Årets österbottning håller landskapets invånare uppdaterade om coronaläget

12.8.2021

Årets österbottning 2021 är Heikki Kaukoranta, ledande överläkare vid Vasa stad. Som medlem i Österbottens coronasamordningsgrupp och ledande överläkare i landskapets centralort informerar han österbottningarna om coronaläget sakligt, öppet och snabbt.

Läkarjobbet hör sällan ihop med offentlighet, men Kaukoranta har under de senaste 18 månaderna blivit en bekant figur för österbottningarna. Han har förstått vikten av att informera, och arbetat för att förmedla information i rätt tid till invånarna i landskapet – framför allt via medierna och ofta också utanför kontorstid.

Heikki Kaukoranta betonar i intervjuer att bekämpningen av coronaviruset är en gemensam sak. De som nominerat Kaukoranta till Årets österbottning nämner att han ofta använder positiva exempel och att han i en trevlig ton uppmuntrar befolkningen att fortsätta orka följa rekommendationerna.

Över 60 procent av rösterna till Kaukoranta, Strömsös programledare tvåa

Heikki Kaukoranta var överlägsen favorit i publikomröstningen och fick över 60 procent av rösterna. I omröstningen representerade Kaukoranta hela Österbottens coronasamordningsgrupp. Också andra medlemmar i gruppen nominerades i tävlingens första skede.

På andra plats kom Lee Esselström, programledare för Strömsö och handarbetsexpert. Omröstningen skedde via SMS och per post 12–30.7. Totalt gavs över 1900 röster.

Utmärkelsen Årets österbottning är ett samarbete mellan Österbottens förbund och HSS Media. Årets österbottning har utsetts sedan år 2004. Personen ska genom sin verksamhet ha främjat samhörigheten i landskapet, landskapets ekonomiska utveckling eller den österbottniska kulturen.

Kaj Suomela Heikki Kaukoranta Niklas Nyberg.

Prisutdelning. Landskapsdirektör Kaj Suomela, Årets österbottning 2021 Heikki Kaukoranta och HSS Medias vd Niklas Nyberg.

Gå till "Aktuellt från förbundet"