Bild av kartan - Kuva kartasta

Familjevänliga destinationer i Österbotten samlade på en och samma karta

1.6.2022

En karta över familjevänliga destinationer för kultur- och naturturism i Österbotten har sammanställts. Tanken är att kartan ska visa spännande besöksmål i vårt landskap, och locka fler turister till regionen.

Det är kommunernas kulturväsenden som gett förslag på olika ställen. Fastän tonvikten ligger på barnfamiljer passar största delen av besöksmålen alla åldrar. Alla ställen är inte tillgängliga, men de kan nås med barnvagn. 

– Det finns många semesteraktiviteter för barnfamiljer i Österbotten! Det är lätt för både turister och invånare i landskapet att välja platser att besöka utgående från kartan, säger Seija Punnonen som är kulturplanerare på Österbottens förbund.

På grund av platsbrist rymdes alla pärlor tyvärr inte med på kartan, men den tipsar om de olika Visit-webbplatserna för att hitta fler besöksmål. 

Bakom kartan står det regionala teamet för kulturturism i Österbotten. I teamet ingår företrädare för varje ekonomisk region samt några andra aktörer. Kartan har tagits fram av Kristinestad, Forststyrelsen, Jakobstad, Österbottens förbund, Österbottens museum, Vasa stad och VASEK / Kyrolandets turismprojekt. 

karta. För tillgänglig karta, klicka på länken nedan

Karta (PDF, klickbar version)

Karta (PDF, tillgänglig version)

Gå till "Aktuellt från förbundet"