Organisationsdelegationen främjar samarbete och utser föreningsvänlig kommun

Organisationsdelegationen främjar samarbete och utser föreningsvänlig kommun

16.11.2022

Österbottens organisationsdelegation har slutfört sin verksamhetsplan. I verksamheten läggs fokus bland annat på att öka samarbetet och delaktigheten mellan kommuner, landskapsförbundet och Österbottens välfärdsområde.

Delegationen vill särskilt främja ett ökat samarbete mellan föreningarna över sektorsgränserna. Målet är att utveckla samarbetet mellan föreningar och att hitta olika sätt att samverka för organisationer och föreningar. Att stärka organisationernas röst och synlighet i landskapet kommer också att stå i fokus under denna mandatperiod.

- Arbetet i Österbottens organisationsdelegation har kommit bra i gång under hösten. Vi har startat olika arbetsgrupper för att konkret arbeta med målen, säger ordförande Henna Minkkinen.

År 2023 kommer Österbottens organisationsdelegation att välja Årets föreningsvänliga kommun för första gången i Österbotten. Syftet med priset är att lyfta fram ett effektivt samarbete mellan kommunen och föreningar. Utmärkelsen Årets föreningsvänliga kommun kommer att delas ut i slutet av nästa år.

Österbottens organisationsdelegation, som är utsedd av landskapsstyrelsen, inledde sitt arbete 2019. Landskapsstyrelsen utsåg delegationen också för den nya mandatperioden 2022–2023. Delegationens arbete koordineras av Österbottens förbund.

Österbottens förbund: regionutvecklingsexpert Lotta Pitkänen, lotta.pitkanen@obotnia.fi, 044 058 9010

Österbottens organisationsdelegationens ordförande Henna Minkkinen, henna.minkkinen@muistiminne.fi, tel. 044 345 0591

Gå till "Aktuellt från förbundet"