Culture for Resilience Forums logo. Cultur for Resilience -foorumin logo.

Kultur som verktyg för att stärka närsamhället och social sammanhållning – Culture for Resilience Forum i Jakobstad 7–8.5.2024

22.3.2024

Är du kommunalt anställd, beslutsfattare, aktiv inom en förening eller en aktör inom den kreativa branschen? Är du nyfiken på hur kultur kan användas som ett verktyg för att stärka det lokala samhället och social sammanhållning? Då ska du anmäla dig till Culture for Resilience Forum i Jakobstad den 7–8 maj 2024.

Evenemanget erbjuder en unik plattform för att utforska sambandet mellan kultur och social resiliens, hur kulturen kan stärka närsamhället och bygga motståndskraft mot förändringar. Forumet erbjuder också möjlighet att bygga nätverk i ett internationellt sammanhang.

Forumet är en del av projektet Baltic Sea Region Cultural Pearls, som nyligen lanserade titeln kulturpärla i Östersjöregionen, en utmärkelse som varje år ges till fyra kommuner med de mest övertygande och effektfulla åtgärdsplanerna för att bygga upp sin sociala resiliens. Österbottens förbund är regional samordnare för projektet.

Jakobstad är en av fyra kulturpärlor i Östersjöregionen under år 2024. Staden satsar under titelåret på samarbete med lokala föreningar och andra aktörer för att bygga upp en mötesplats som är öppen för alla. Målet är att överbygga språkklyftor, skapa sammanhållning och få fler att engagera sig i kulturella aktiviteter.

Evenemanget är kostnadsfritt, traktering ingår.

Gå till "Aktuellt från förbundet"