Utmaning till jämställdhetslöften

Våren 2021 genomför Österbottens jämställdhetsgrupp en jämställdhetskampanj, som bland annat går ut på att att utmana kommunalvalskandidaterna till att ge jämställdhetslöften. 

Mål: Att inspirera kommunalvalskandidaterna att fundera på jämställdhetsfrågor och, om de blir valda, att främja dem.

Innehåll: Kommunvalskandidaterna i Österbotten utmanas att ge jämställdhetslöften på sociala medier med hashtaggarna #JämställtÖsterbotten #TasaarvoPohjanmaa. Löftena samlas på denna webbsida och de presenteras via Österbottens förbunds och jämställdhetsgruppens kanaler i sociala medier.

Kampanjen inleds på webbinariet Mångfald, jämställdhet och livskraft i Österbotten som jämställdhetsgruppen ordnar 19.3.2021. Mer information om webbinariet och anmälningar

Att delta i kampanjen är enkelt. Kandidaten postar ett vallöfte i en jämställdhetsfråga som är viktig för henne eller honom i sociala medier. Inlägget taggas med #JämställtÖsterbotten, så vi kan hitta och dela det. Använd gärna kampanjens bilder.

Nedladdningsbar Facebook-bild

Nedladdningsbar Facebook-bild (tvåspråkig)

Nedladdningsbar Instagram-bild

Nedladdningsbar Instagram-bild (tvåspråkig)

Under tiden 19.3–31.5 samlar vi löftena från Facebook eller Twitter på Österbottens förbunds webbplats och de presenteras via jämställdhetsgruppens facebook-sida @5050ostrobothnia och Österbottens förbunds twitter-konto https://twitter.com/pliitto.

Inspiration till jämställdhetslöften:

Tillsammans bygger vi ett mer jämställt Österbotten!

Ta kontakt

Nori Irina IMG 0132
Irina Nori
Regionutvecklingsexpert