Minister Henriksson och ”Europa är vi”-turnén kommer till Österbotten

Minister Henriksson och ”Europa är vi”-turnén kommer till Österbotten

14.10.2021

Justitieminister Anna-Maja Henriksson bjuder in alla Vasabor och österbottningar att dela med sig av sina tankar om hur demokrati och deltagande kan stöda lycka och ett gott liv. Evenemanget i Vasa den 25 oktober ingår i Finlands ministrars ”Europa är vi”-turné.

Vad är ett gott liv nu och i framtiden? Vad betyder demokrati och deltagande för dig? Vilka möjligheter att delta bidrar på bästa sätt till ett gott liv? Kom och berätta för justitieminister Anna-Maja Henriksson vad du anser om behoven att utveckla framtiden för demokrati i Vasa, Österbotten och Europa.

Diskussionsmötet, som arrangeras på Hanken i Vasa (Biblioteksgatan 16), är en del av ministerturnén ”Europa är vi”. I höst och vinter kommer ministrarna att resa runt i landet och höra vad finländarna anser och önskar i fråga om Europas framtid. Evenemangsserien är en del av konferensen om Europas framtid. Allmänhetens åsikter samlas också in på den öppna webbplattformen för konferensen om Europas framtid. Åsikterna förs vidare och blir en del av EU:s överläggningar om vilket slags Europa vi vill bygga.

Diskussionsmötet inleds med anföranden av justitieminister Henriksson, Europaparlamentariker Miapetra Kumpula-Natri, lektor Anders Fransén och forskare Thomas Karv från Åbo Akademi samt regionservicechef Suvi Aho från Vasa stad och Katja Lösönen från Kalevala Kvinnoförbundet. De behandlar sambandet mellan demokrati och ett gott liv. Därefter svarar minister Henriksson på frågor från elever vid gymnasieskolor i Vasa och publiken har möjlighet att ställa frågor. Diskussionsledare är Anna Bertills.

Evenemanget är öppet för alla men kräver förhandsanmälan. Anmäl dig senast den 20 oktober 2021 via denna länk. Evenemangets språk är finska, svenska och engelska.

Evenemanget arrangeras av justitieministeriet, Vasa stad och Österbottens förbund.

Program

Foto: Laura Kotila/Statsrådets kansli

Gå till "Aktuellt från förbundet"