Jobba hos oss

Österbottens förbund bevakar invånarnas, näringslivets och kommu­nernas intressen i Österbotten. Våra huvudsakliga uppgifter är regionutveckling, regionplanering, intressebevakning och främjande av kultur.

Vi söker en vikarie för vår kommunikationskoordinator

Vi söker dig som vill planera och genomföra kommunikationsinsatser, skriva olika typer av texter på finska och svenska, ta fram bildmaterial för olika ändamål, skapa intressanta innehåll på webben och i sociala medier samt marknadsföra seminarier och andra evenemang. Du kommer att planera förbundets kommunikation, vara i kontakt med olika intressegrupper och massmedier och ha ett nära samarbete med andra kommunikatörer i landskapet. Vi hoppas också att du har ett grafiskt öga och erfarenhet av att jobba med InDesign.

Du ska ha lämplig högskoleexamen, erfarenhet av att arbeta med liknande uppgifter samt goda kunskaper i de bägge inhemska språken och engelska. Erfarenhet av att översätta texter till de inhemska språken räknar vi som ett plus.

Vikariatet är på två år med möjlighet till förlängning. Vi ser gärna att du börjar jobbet så fort som möjligt.

Lön enligt AKTA. Prövotid tillämpas.  

Sänd din ansökan senast 31.8.2022 kl. 16.00 till per e-post till kirjaamo@obotnia.fi.

Mer information ger landskapsdirektör Mats Brandt, tfn 044 493 4576 (till 29.8) och förvaltningsansvarig Margot From, tfn 044 320 6669 (30–31.8).


Praktikplatser

Ansökningar om praktikplatser vid Österbottens förbund kan skickas till registratorskontoret på adressen kirjaamo@obotnia.fi.